Barcelona

Carulla reclama a la Trias Fargas els 630.000 que va rebre de Millet

La presidenta de l'Orfeó Català, Mariona Carulla, ha dit que l'entitat cultural estarà encantada si la Fundació Trias Fargas, vinculada a Convergència Democràtica, torna els 630.000 euros que va rebre de l'Orfeó de mans de Fèlix Millet. Si els tornen, es destinaran, entre altres coses, a programar nous concerts i també en el funcionament de l'Orfeó, ha afegit. Carulla responia així a unes declaracions d'Artur Mas, a la vegada que li recordava que la setmana que ve es trobaran els responsables de l'entitat cultural i de la Fundació Trias Fargas i serà allà on s'haurà de parlar sobre què s'ha de fer.

Actualitzat
L'Orfeó Català manté que els convenis amb la Fundació Trias Fargas no són legals perquè cap òrgan de govern del Palau en va autoritzar la firma, i remarca que ni Fèlix Millet tenia poders per fer-ho. Per això, reclama els 630.000 euros

El líder de CiU, Artur Mas, va criticar l'actitud de la junta directiva perquè és el Palau de la Música qui ha de donar explicacions sobre si "el senyor Millet" tenia o no "poders per signar convenis". "Les persones que signaven en nom de la Fundació de Convergència si que tenien poders", ha remarcat Mas.

Reunió ajornada

La trobada a què es refereix Mariona Carulla prevista per a la setmana vinent sembla que s'ajornarà. I és que el director de la Fundació Trias Fargas, Agustí Colomines, va tenir dimarts un accident de moto i es va trencar el genoll. Colomines haurà de ser operat de manera que la reunió amb els directius de l'Orfeó Català queda ajornada de moment sense data.

Malgrat aquest incident, les dues parts han assegurat que durant la setmana vinent intercanviaran documentació per aclarir les donacions que Fèlix Millet va transferir a la Trias Fargas amb fons del Palau.

Recurs per demanar mesures cautelars

Un altra data en l'agenda del "cas Millet" és la de dijous que ve, quan la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música presentarà el recurs contra la decisió del jutge de deixar en llibertat Millet i Montull. L'argumentació del recurs posa èmfasi en el fet que poden destruir proves i documents no només del Palau sinó de les empreses satèl·lit vinculades al cas. Per això, demanen al jutge l'empresonament de Millet i Montull i discrepen de la resolució de l'instructor, que no veu evidències ni perill de desaparició de proves.

Anar al contingut