Carme Forcadell, al Parlament
Carme Forcadell, al Parlament
Barcelona

Carme Forcadell declararà davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 16 de desembre

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'ha citada com a investigada per permetre la votació de les conclusions del procés constituent

RedaccióActualitzat

Ja hi ha data perquè la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, comparegui davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Serà el 16 de desembre. La magistrada instructora del cas l'ha citada com a investigada acusada per permetre la votació a la cambra catalana de les conclusions del procés constituent, el 27 de juliol.

A banda de Forcadell, també hauran de passar per la instància judicial tots els membres de la Mesa del Parlament: José Maria Espejo Saavedra, de Ciutadans; Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí que es Pot, i David Pérez Ibáñez, del PSC. Tots ells compareixeran tres dies després, el 19 de desembre.

Fa uns dies, la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va rebutjar el recurs interposat per Forcadell, que va al·legar que no es pot prohibir el debat parlamentari perquè "ni existeix ni pot existir un debat d'idees il·legal".

L'alt tribunal va permetre que continués el processament en considerar la seva actuació "aparentment arbitrària" per desobeir el Constitucional, una "peça bàsica" de l'Estat.

 

 

Neus Munté: "Gravíssim i contradictori"

La primera reacció del govern l'ha feta la portaveu de l'executiu, Neus Munté, que ha qualificat de "molt greu l'ofensiva judicial" contra la Generalitat. En la roda informativa posterior a la reunió del govern, Munté s'ha referit als casos de Santiago Vidal i de Francesc Homs, fent aquesta reflexió:

"No podem dir que sigui una sorpresa tenint en compte la bel·ligerància que hi ha des de la perspectiva judicial, amb una persecució de càrrecs electes, de càrrecs institucionals [...] És gravíssim i contradictori amb tots els discursos de diàleg i d'entesa que les últimes setmanes i els últims dies van arribant per part de diferents representants del nou govern de l'Estat."

Munté ha dit que aquesta tarda el Congrés viurà "un moment vergonyant" quan prosperi el suplicatori contra Homs, per posar  
les urnes el 9-N.

La portaveu del govern diu que esperaven que citessin Forcadell, però ha afegit que això no treu importància als fets:

"Que no ens sorprengui no vol dir que no deixem de considerar que són uns fets gravíssims en democràcia, un cas sense precedents tenint en compte que és la presidenta d'un Parlament escollida democràticament, que no ha fet res més que promoure el debat parlamentari i fer funcionar la cambra sobirana com és el Parlament de Catalunya amb la màxima normalitat."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut