Barcelona

Camacho acusa Mas de no voler respectar les majories polítiques ni la legalitat que surti del 8-A

Camacho acusa Mas de no voler respectar les majories polítiques ni la legalitat que surti del 8-A

RedaccióActualitzat

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, anticipa el resultat de la petició de traspàs de la competència per fer la consulta: serà un no. I fins i tot hi posa xifres: només 22 diputats diran que sí. Per tot plegat, Camacho acusa el president de la Generalitat, Artur Mas, de no voler respectar aquest resultat polític ni la legalitat.

A "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24, Alícia Sánchez-Camacho retreu a Mas que "no es pot inventar la legalitat perquè no té la competència per fer un referèndum". Per això, argumenta que el govern català ha d'anar a Madrid i li reclama que "quan Madrid li digui que no, hauria de respectar la decisió majoritària".

Sánchez-Camacho ha demanat a Mas que acati el resultat de la votació de dimarts al Congrés dels Diputats.

Camacho destaca que a Madrid guanyarà "fins i tot la majoria de diputats catalans que no volen transferir la competència". Camacho fa un càlcul de 25 diputats catalans en contra, comptant PP i PSOE, i 22 a favor, entre CiU, Esquerra i el grup d'Iniciativa i Esquerra Unida.

Camacho ha lamentat que Artur Mas no vagi dimarts al Congrés dels Diputats a sol·licitar les competències per celebrar el referèndum. Assegura que no té coratge polític.

L'agenda de l'ANC

La líder del PP català també s'ha mostrat preocupada perquè, segons ella, l'Assemblea Nacional Catalana està marcant el full de ruta del govern.

La líder del PP català assegura que Mas està fent exactament el que li diu l'ANC i avisa que el calendari marcat és "antidemocràtic". Insisteix en la crítica al control d'aeroports, ports i fronteres que suposaria, diu, "l'exercici ple del trencament absolut de la democràcia a Espanya".

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut