Washington

Bush afirma que la pena de mort per a Saddam és "una fita important" per la llibertat a l'Iraq

George Bush creu que la pena de mort a què ha estat condemnat Saddam Hussein és "una fita important" en el camí que l'Iraq segueix cap a la llibertat. Aquestes han estat les primeres paraules del president dels Estats Units després que un tribunal iraquià ha condemnat l'exrais a morir a la forca. En una breu declaració des de Texas, Bush ha dit que s'ha fet un pas endavant "en els esforços del poble iraquià per canviar el mandat d'un tirà pel de la llei". Molt abans, el portaveu de la Casa Blanca, Tony Snow, ha negat que el veredicte s'hagi fet coincidir amb les hores prèvies a les eleccions de dimarts als EUA per renovar la Cambra de Representats, per afavorir així els republicans.

Actualitzat
En declaracions a la CNN, el portaveu de la Casa Blanca ha assegurat que aquest diumenge "és un bon dia per al poble iraquià", en referència a la pena de mort per al seu expresident. Snow ha desvinculat la sentència dels comicis de dimarts.

En aquestes elecccions s'ha de renovar la composició de la Cambra de Representants i d'un terç del Senat, i els republicans s'arrisquen a perdre el control de les dues cambres del Congrés nord-americà.

Els demòcrates, de la seva banda, han intentat convertir les eleccions en un referèndum sobre la gestió de Bush a l'Iraq.


VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut