Bruce Springsteen torna a manar a Barcelona: les imatges i anècdotes del primer concert

El Boss ha fet vibrar els 55.000 espectadors que han omplert l'Estadi Olímpic

RedaccióActualitzat

"Hola, Barcelona; hola, Catalunya". Amb aquesta frase i una puntualitat poc habitual als concerts, Bruce Springsteen ha estrenat la seva última gira amb el primer concert a la ciutat. Han estat tres hores d'espectacle que han tornat a fer vibrar als fans del Boss i que s'han pogut sentir des de divesos punts de la ciutat.

En un Estadi Olímpic ple de gom a gom, el cantant i l'E Street Band han donat la benvinguda a una altra nit màgica per als fans del Boss amb "No surrender".


"I see you in my dreams" ha posat punt final al concert, a tocar de la mitjanit. Springsteen, sol amb una guitarra acústica, s'ha acomiadat del públic de Barcelona. Han estat 28 cançons que han repassat els 50 anys de discografia de la banda. I diumenge hi torna amb un segon concert.
 

Un nen i una harmònica

Una de les anècdotes de la nit ha arribat ben d'hora. Poc abans de les deu de la nit, Springsteen ha fet pujar un nen a l'escenari per donar-li l'harmònica:


En canvi, mentre interpretava "Thunder road" ha estat Springsteen qui s'ha endut un present. Li han regalat una rosa, una setmana després de Sant Jordi.

Amb un estat de forma envejable, el Boss, que ara té 73 anys, no ha parat de saltar i animar el públic durant tot el concert.


No han fallat clàssics com "Badlands" i "Born in the USA", himnes corejats pel públic, que se sabia al peu de la lletra les cançons més mítiques de la banda.

Desenes de telèfons mòbils enregistren Bruce Springsteen durant el concert a l'Estadi Olímpic
Desenes de telèfons mòbils enregistren Bruce Springsteen durant el concert a l'Estadi Olímpic (ACN/Jordi Borràs)

I quan ha sonat "Glory Days" s'ha pogut veure Michelle Obama i Kate Capshaw, parella de Steven Spielberg, ballant damunt l'escenari amb Patti Scialfa, de la E Street Band i parella de Springsteen des de fa anys.


La imatge de totes tres al costat del Boss ha estat una de les més compartides a les xarxes:


Durant el concert, d'altra banda, també s'ha pogut veure els Obama ballant, al costat de Spielberg i Capshaw, mentre seguien l'actuació de Springsteen.


Català, Ucraïna i els mòbils

Al llarg del concert, Springsteen ha dirigit alguna paraula al públic en català. "Us estimem", ha dit en tres ocasions. A més, a les pantalles de l'estadi, les lletres d'algunes cançons s'han pogut seguir traduïdes al català.


El guitarrista Steven van Zandt ha lluït una guitarra amb els colors de la bandera d'Ucraïna.

Steven Van Zandt amb una de les seves guitarres amb la bandera d'Ucraïna
Steven van Zandt amb una de les seves guitarres amb la bandera d'Ucraïna (CCMA)

Un dels moments més emotius de la nit ha estat quan, mentre interpretaven "Tenth Avenue Freeze-Out" s'han vist per les pantalles imatges de Clarence Clemons i Danny Federici, membres morts de l'E-Street Band.

En la nit no ha faltat la llum dels mòbils:


I la música de la E Street Band s'ha pogut sentir fins i tot lluny de l'estadi:

 

En canvi, així es vivia des de l'escenari, de la mà de Nicki Germaine, un dels fotògrafs de Springsteen:

Cues, emoció i expectació

Les portes de l'Estadi Olímpic s'han obert passades les sis de la tarda per rebre els 55.000 espectadors assistents al concert.

Llargues cues de seguidors s'han format a les diverses portes de l'Estadi Olímpic abans que s'obrissin les portes passades les sis de la tarda. Molts dels fans feia dies que tenien lloc reservat amb un sistema sofisticat que fa anys que funciona: guardar lloc i anar renovant la presència a la llista amb visites diàries a la cua.

Seguidors de Bruce Springsteen a les portes de l'Estadi Olímpic de Barcelona
Seguidors de Bruce Springsteen a les portes de l'Estadi Olímpic de Barcelona (ACN/Jordi Borràs)

Samarretes de Bruce Springsteen de tots els colors, estils i èpoques del cantant i banderes nord-americanes s'han pogut veure a les diverses cues que s'han format per entrar a l'estadi.

Seguidors de Bruce Springsteen a les portes de l'Estadi Olímpic de Barcelona
Una parella amb marxandatge de Bruce Springsteen abans d'entrar al concert (ACN/Jordi Borràs)

Amb Obama i Spielberg

La nit abans del concert Springsteen va sopar amb el matrimoni Obama i amb el director de cinema Steven Spielberg al restaurant Amar Barcelona, obert fa gairebé un any a l'Hotel Palace pel xef Rafa Zafra.

El concert a Barcelona és el primer de la gira europea 2023 de Bruce Springsteen, que acabarà el 25 de juliol a la ciutat italiana de Monza després d'actuar en una dotzena de països.

A més de la capital catalana i Monza, la gira farà parada a Dublín, París, Ferrara, Roma, Amsterdam, Landgraaf, Zuric, Düsseldorf, Göteborg, Oslo, Copenhaguen, Hamburg, Viena i Munic. També s'ha promès actuacions a ciutats del Regne Unit i a Bèlgica.

La gira 2023 de Springsteen i la E Street Band suposa el retorn a les actuacions en directe des del febrer del 2017, un retorn que estava previst fer abans, però que va ser endarrerit per l'esclat de la pandèmia de covid. 

Springsteen ha demostrat que està en forma i que no trenca mai la promesa d'un gran concert
Springsteen ha demostrat que està en forma i que no trenca mai la promesa d'un gran concert(Reuters/Albert Gea)
ARXIVAT A:
Música
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut