Borràs demana revocar l'article que suspèn els diputats quan s'obre judici per corrupció

La presidenta del Parlament insisteix que no dimitirà i demana anul·lar l'article 25.4 del reglament del Parlament que la forçaria a renunciar a la seva acta de diputada

RedaccióActualitzat

Laura Borràs creu que s'hauria d'anul·lar l'article 25.4 del Parlament, que preveu suspendre l'acta d'un diputat quan se li obre un judici oral per un delicte de corrupció.

La presidenta del Parlament, que aquest dissabte a la nit ha estat entrevistada al programa "Preguntes freqüents" de TV3, considera que aquest article vulnera el dret a la presumpció d'innocència: "Un parlament democràtic l'ha d'anul·lar".

"Què és el que hem de posar al davant: el reglament o els drets fonamentals?"

L'article l'afectaria directament si se li obre un judici oral pel possible cas de fraccionament de contractes per adjudicar una feina a un conegut quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Defensa la seva innocència

Borràs reitera que ella no ha comès cap delicte, diu que és víctima d'una persecució i assegura que si l'asseuen al banc dels acusats, no tindrà un judici just.

"No dimiteixo perquè soc innocent i defensaré la meva innocència des de la meva posició"

La causa investiga el suposat fraccionament de contractes de la ILC que hauria beneficiat un amic de Borràs. Tot i això, la presidenta ha negat "categòricament" haver trossejat cap contracte i ha afirmat ser víctima d'"una investigació prospectiva en què s'investiga una persona i no uns fets".

"Si jo no fos qui fos, em digués com em digués i defensés les idees que defenso des del lloc que les defenso, hi ha unanimitat en considerar que no hi haurà un judici just perquè hi ha un component de persecució política", ha subratllat. Borràs ha fet una crida "no als independentistes, sinó als demòcrates", a "no col·laborar amb la claveguera".

Borràs ha rebut aquest dissabte un bany de suports en un acte a l'Ateneu. Hi era tota la cúpula de Junts, però no hi havia consellers del govern ni membres d'ERC i la CUP. Tot i això, la presidenta del Parlament i de Junts creu que hi eren "els que hi havien de ser":


Preguntada per la situació del diputat de JxCat i exconseller Lluís Puig, exiliat a Bèlgica i a qui el Tribunal Constitucional va denegar la delegació de vot al Parlament, Borràs ha garantit que el diari de sessions recollirà el vot de l'exconseller.

Per un acord dels independentistes de la mesa, Borràs va anunciar oralment al ple d'aquesta setmana els vots emesos per Puig tot i que no apareixien al marcador "per protegir els funcionaris" de possibles represàlies judicials. Tot i això, la presidenta ha assegurat que els documents oficials contemplaran el vot del diputat: "La transcripció de l'acta es basa en el que he dit".

ARXIVAT A:
Laura BorràsTSJCParlament de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut