Borràs exhibeix suports i denuncia acarnissament per la causa per malversació i frau

Més de 8.000 persones han firmat un manifest de suport a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que ha tornat a defensar avui la seva honorabilitat

RedaccióActualitzat

Acte de suport a Laura Borràs, aquest dissabte al matí, a l'Ateneu Barcelonès. A un pas de l'obertura d'un judici oral per un presumpte cas de corrupció, Borràs ha tornat a defensar la seva honorabilitat.

L'acte ha estat un bany de suports de la presidenta del Parlament i de Junts amb la presència de la cúpula del partit i de qui va ser president de la Generalitat, Quim Torra. "És un atac contra la seva trajectòria i la seva reputació", ha resumit Torra, un dels impulsors de l'acte.

A l'acte també hi ha participat l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, el secretari general de Junts, Jordi Turull, i el president del grup parlamentari del partit, Albert Batet. Malgrat que no hi ha hagut cap conseller, Borràs ha reiterat que "no ha trobat a faltar ningú".

"Les persones del govern que són de Junts hi són totes signant el manifest."

Borràs també ha recollit suports del món de la cultura, com el de Maria del Mar Bonet, els poetes Biel Mesquida i Vicenç Altaió i el director del Barnasants, Pere Camps, entre d'altres.

En l'acte s'hi ha presentat el manifest de suport a Laura Borràs. Més de 8.000 persones l'han firmat. De fet, l'anomenat "Grup de suport a Laura Borràs" té ja una pàgina web i presència a les xarxes socials:

 

Entre els firmants del document hi ha els tres darrers expresidents de la Generalitat, Quim Torra, Carles Puigdemont i Artur Mas, així com personalitats del món de la cultura com Lluís Llach, Pilarín Bayés i Jaume Cabré

L'acte arriba després que Borràs hagi quedat a un pas del judici pel suposat fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes. 

Borràs ha defensat la feina feta al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes i ara, com a presidenta. Diu que sempre ha actuat amb dignitat, respecte i responsabilitat i que ara, davant l'embat de la justícia, diu que s'aixecarà. 

Més de 400 persones han donat suport a Laura Borràs a l'Ateneu
Més de 400 persones han donat suport a Laura Borràs a l'Ateneu (ACN/Maria Asmarat)

La presidenta del Parlament ha assegurat que pateix un "acarnissament" pel cas judicial que l'afecta i en el seu discurs ha acabat amb un poema de Maya Angelou: "Em podeu degradar, però jo, com la pols, m'acabo alçant", ha dit la presidenta del Parlament.


Sense cap representant d'ERC ni la CUP

Cap membre d'ERC ha assistit a l'acte de suport a Laura Borràs, i a la mateixa hora els republicans han fet un acte contra la repressió i a favor de l'amnistia a Sant Cugat del Vallès. 

Hi han pres part el conseller d'Empresa, Roger Torrent, i la titular de la cartera de Cultura, Natàlia Garriga. Durant el seu discurs, Roger Torrent ha eludit parlar del cas de Laura Borràs.

La vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, sí que n'ha parlat. En una entrevista al programa "L'hemicicle" de Catalunya Informació ha demanat a Laura Borràs que preservi el prestigi de la institució si finalment se li obre judici.

La CUP, que tampoc ha assistit a l'acte de suport a Laura Borràs, assegura que estudiarà amb el reglament a la mà què fer amb el seu cas. Reclamen una proposta a Junts i Esquerra, perquè són ells els que la van escollir presidenta del Parlament. 

 

ARXIVAT A:
CorrupcióLaura BorràsParlament de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut