Boris Johnson, contra les cordes per una altra festa en confinament: "Porteu la beguda"

El premier hauria convidat un centenar de persones al jardí de Downing Street mentre els britànics estaven tancats a casa

Juli Rodés AlmerActualitzat

El primer ministre britànic, Boris Johnson, torna a ser al centre d'un escàndol relacionat amb una festa a Downing Street mentre els britànics havien de confinar-se.

Aquest dilluns ha transcendit que el seu secretari, Martin Reynolds, va enviar invitacions a un centenar de persones per a una festa als jardins de la residència del primer ministre celebrada el maig del 2020, durant el primer confinament.

Els mitjans britànics ja parlen de la festa BYOB, sigla de "bring your own booze" ("porteu la vostra beguda"), una trobada a la qual, al final, hi haurien assistit una quarantena de persones.

"Després del que ha estat un temps increïblement atrafegat, pensem que estaria bé aprofitar el bon temps i fer algunes copes mantenint la distància social en el jardí del número 10 aquest vespre. Veniu a les 6, sisplau, i porteu la vostra beguda."

Per tant, els moments més durs de l'esclat de la pandèmia, i quan per als britànics estaven en vigor les mesures més estrictes, amb pubs i restaurants tancats, el primer ministre del Regne Unit va convocar una festa multitudinària amb begudes alcohòliques als jardins de la seva residència oficial.

Es dona la circumstància que aquest no és el primer escàndol relacionat amb una festa a Downing Street: fa unes setmanes van transcendir imatges d'una festa de Nadal celebrada el desembre del 2020.

També un vídeo en què Allegra Stratton, aleshores portaveu de Johnson, en una suposada roda de premsa, feia broma sobre aquella trobada en què van participar una cinquantena d'integrants del govern.

"No era una festa, era formatge i vi", deia abans d'afegir: "Va ser una reunió de negocis... i no hi va haver distància social".

Fins ara, Johnson havia reaccionat a les informacions publicades assegurant que no hi havia hagut cap festa a Downing Street i que s'havien seguit les mesures anticovid.

Keir Starmer, líder del Partit Laborista i cap de l'oposició al Parlament, ha declarat, arran d'aquests escàndols, que Johnson no té autoritat moral per dirigir el Regne Unit.


Scotland Yard podria obrir una investigació

Després d'aquesta nova revelació, la policia de Londres ha admès per primera vegada que estudia obrir una investigació sobre una possible violació de les lleis de protecció de la salut a Downing Street.

En aquest sentit, Scotland Yard ha explicat que ja ha contactat amb el gabinet del primer ministre.

ARXIVAT A:
Boris JohnsonCoronavirus Covid-19Regne Unit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut