Pancarta promocional sobre la consulta per la independència que es va celebrar a Bolvir el 13 de desembre del 2009.
Bolvir, vuitè municipi català que es declara lliure d'Espanya. (Foto: Viquipèdia).
Bolvir

Bolvir es converteix en el primer municipi gironí que es declara territori català lliure

Aquesta localitat pirinenca segueix el camí de set més que ja s'han declarat territoris catalans lliures.

RedaccióActualitzat
El municipi de Bolvir, a la Cerdanya, s'ha declarat aquest dissabte territori català lliure de la jurisdicció espanyola. La moció, que s'ha aprovat per majoria absoluta en el ple ordinari de la localitat, converteix Bolvir en el primer municipi gironí i del Pirineu que es declara territori català lliure.

Els vots favorables dels cinc regidors de la formació Endavant Cerdanya han estat suficients per garantir que el text, que també insta el Parlament a proclamar unilateralment la independència, tirés endavant. Els dos regidors de CiU no han assistit al ple al·legant motius personals i professionals, respectivament.

L'alcalde del municipi, Bartomeu Baqué, ha afirmat que no s'ha pres la decisió de votar el text després de la multitudinària manifestació de la Diada, ja que la discussió de la moció ja estava prevista el dia 10. Baqué creu que abans CiU "feia allò de fil blanc i fil negre", però entén que el president Mas "es va mullar bastant" després de la manifestació. Per tant, segons l'alcalde, ara té més sentit que tothom doni suport o prengui iniciatives com la que s'ha pres aquest dissabte al seu municipi.

Amb la declaració de Bolvir, ja són vuit les localitats catalanes que han aprovat iniciatives semblants. Van obrir la veda els pobles de Sant Pere de Torelló i Calldetenes, seguits de Cervià de les Garrigues, Marçà, la Bisbal del Penedès, Premià de Dalt, Arenys de Munt i, ara, Bolvir.
Anar al contingut