El conseller de Salut, Boi Ruiz, a "El matí de Catalunya Ràdio", en una imatge d'arxiu.
El conseller de Salut, Boi Ruiz, als estudis de Catalunya Ràdio.
Barcelona

Boi Ruiz assegura que no es privatitzarà cap servei públic de Salut

El conseller de salut, Boi Ruiz, ha reiterat amb contundència a "Els matins de Catalunya Ràdio" que no privatitzarà cap servei de la sanitat pública. "El nostre model sanitari no ho preveu ni ho preveurà mai", ha dit el conseller, que ha afegit: "Nosaltres no podem privatitzar cap tipus de servei públic".

RedaccióActualitzat
Ara bé, Ruiz ha matisat: "Entenem per privatitzar que la gent s'hagi de pagar el servei de la seva butxaca". En aquest sentit, ha dit que el fet que un equipament sigui públic o privat, això no vol dir privatitzar. Per exemple, ha recordat que Sant Joan de Déu és privat.

El conseller ha defensat la fragmentació de l'Institut Català de la Salut i ha volgut deixar molt clar que es tracta d'una divisió només administrativa que ha de servir per millorar la gestió de cada centre. També ha demanat un exercici de responsabilitat a l'oposició perquè no llanci missatges alarmistes sobre l'estat de la xarxa pública de salut.

Ruiz ha insistit que creu s'arribarà a un acord amb els sindicats sobre les noves retallades de sous del personal sanitari de l'ICS.
Anar al contingut