L'actor Bill Cosby davant del Palau de Justícia de Montgomery en una imatge d'arxiu (Reuters)
L'actor Bill Cosby davant del Palau de Justícia de Montgomery en una imatge d'arxiu (Reuters)
Estats Units

Bill Cosby, declarat culpable per un cas d'assetjament sexual fa 14 anys

Un tribunal el considera culpable de drogar i agredir sexualment una jugadora canadenca de l'equip de bàsquet femení del qual Cosby n'era propietari

Actualitzat

L'actor Bill Cosby, culpable per un cas d'assetjament sexual fa 14 anys. Un tribunal el considera culpable de drogar i agredir sexualment Andrea Constand, una jugadora canadenca de l'equip de bàsquet femení, del qual Cosby n'era propietari.

L'estrella televisiva dels vuitanta havia estat denunciada per mig centenar de dones més, però en tots aquests casos s'ha considerat que el delicte havia prescrit.

Ara, Cosby, de 80 anys, s'afronta a una pena de presó de 30 anys i 75.000 dòlars.

La sentència ha estat celebrada per les víctimes tot just sortir de la vista.

Un llarg procés de 14 anys

El judici arribava després que el 2004 una dona, Andrea Constand, va denunciar haver estat víctima d'abusos sexuals per part de Cosby. Llavors, l'actor va admetre a la policia que feia servir sedants per dormir les seves víctimes i violar-les després.

 

 

Cosby va aconseguir que la fiscalia de Pennsilvània acceptés una indemnització civil per a la dona per evitar un procés penal. Però la notícia va provocar una allau de denúncies de desenes de dones que també van acusar-lo d'abusos, i això va fer inevitable el judici penal. Molts dels casos dataven dels anys 60.

Anar al contingut