L'advocat Ben Emmerson amb Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart. ACN
Barcelona

Ben Emmerson: "Espanya està desmantellant la seva pròpia democràcia"

El representant de Puigdemont, Junqueras i els Jordis davant l'ONU diu que "el compromís per la no-violència" marcarà l'estratègia de l'independentisme

RedaccióActualitzat

L'advocat especialitzat en drets humans Ben Emmerson denuncia que el govern espanyol ha violat la llei internacional en negar a Jordi Sànchez el permís per intervenir en el debat d'investidura.

Emmerson, que representa Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i els Jordis davant l'ONU és a Barcelona per participar en un debat sobre la llibertat d'expressió que es fa a la presó Model. És un dels actes organitzats per la plataforma #NoCallarem.

La mateixa setmana que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha desestimat per segona vegada que Jordi Sànchez pugui assistir al debat d'investidura, el lletrat anglès afirma que molts països estan canviant de parer respecte de l'actitud de l'Estat. Segons Emmerson, l'opinió pública internacional comença a adonar-se que Espanya "està desmantellant, peça a peça, la seva pròpia democràcia"

Ben Emmerson assenyala que "el compromís per la no-violència" de l'independentisme marcarà les estratègies a seguir.

Poc abans, Ben Emmerson, ha dit en una entrevista a Rac1 que "Espanya ha vulnerat de manera flagrant el dret internacional des del moment que van ficar a la presó polítics que emetien les seves opinions polítiques". Per l'advocat, l'estat espanyol s'està comportant com un règim repressiu, hereu d'un passat feixista, per això ha demanat a la comunitat internacional "que desperti".

Al debat de la presó Model també hi han participat Diana Riba, parella de Raül Romeva, i la periodista Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart, que ha posat èmfasi en l'actitud que s'ha d'adoptar per seguir endavant davant de situacions adverses.

Bonet ha valorat de forma positiva que la justícia alemanya hagi analitzat "amb una lupa" les imputacions que la justícia espanyola ha fet contra Carles Puigdemont i que pensin que "el que s'ha produït no és violència ni un alçament armat".

ARXIVAT A:
Govern empresonatArticle 155Procés català
Anar al contingut