És habitual que els castors es dediquin a construir preses per retenir l'aigua (iStock/Dan Pepper)

Bèlgica eliminarà una colònia de castors perquè les seves preses inunden una carretera

El municipi de Couvin ha obtingut un permís "excepcional" per abatre els individus, que també roseguen arbres a prop de la carretera i obstrueixen una planta de tractament d'aigües residuals

Redacció/AgènciesActualitzat

Les autoritats belgues han autoritzat que el municipi de Couvin, al sud del país, pugui abatre "excepcionalment" una colònia de castors, malgrat que es tracta d'animals protegits.

El motiu, que el grup es dedica a construir preses molt a prop d'una carretera que s'inunda tot sovint, cosa que s'ha convertit en un perill per als automobilistes.

Els embassaments erigits pels animals també compliquen el funcionament d'una planta propera dedicada al tractament d'aigües residuals, i els castors, a més a més, han rosegat els arbres propers a la carretera, que es tem que puguin caure al damunt dels vehicles.

Malgrat que el que se sol fer en aquestes ocasions és desmantellar l'embassament, les autoritats de la regió de Valònia creuen que la tornarien a construir ràpidament, per la qual cosa, diuen, l'única solució és exterminar-los i retirar després la presa.

La zona on s'han registrat les incidències és a la província de Namur, a prop de la frontera amb França.

"El castor és una espècie protegida, però hi ha la possibilitat d'introduir-hi excepcions. Es tracten cas per cas, i aquest cas és excepcional", ha explicat a la cadena local RTL el responsable de Medi Ambient de la zona, Antoine Porsont.

ARXIVAT A:
Medi ambientBèlgica
Anar al contingut