La Guàrdia Urbana de Barcelona comença a aplicar de la manera més severa possible l'ordenança municipal contra l'incivisme
La Guàrdia Urbana de Barcelona comença a aplicar de la manera més severa possible l'ordenança municipal contra l'incivisme (ACN/Blanca Blay)

Barcelona endureix la persecució de l'incivisme amb multes de fins a 600 euros

Primer cap de setmana amb sancions més dures per beure i orinar al carrer

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Urbana de Barcelona comença a aplicar de la manera més severa possible l'ordenança municipal contra l'incivisme. Les multes per beure alcohol a la via pública són ara de 600 euros i de 300 les que sancionen orinar al carrer.

Tot plegat, s'emmarca dins del pla Endreça, una de les primeres grans mesures que va anunciar el nou govern municipal del PSC. Aquest ha estat el primer cap de setmana que els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han posat multes més dures.

Si abans miccionar al carrer es podia multar amb fins a 200 euros, ara en són 300 en tots els casos.

En el consum d'alcohol a la via pública, les multes que abans anaven de 300 a 600 euros, ara seran totes de 600 si hi ha una afectació important per a la convivència.

I encara una tercera infracció, les pintades a l'espai públic que passaran de sancions de 300, a 500 euros.

 

No es tracta d'una nova ordenança de civisme, és la mateixa dels darrers mandats, però el nou govern de Jaume Collboni aplicarà sempre el tram més alt que contempla la normativa.

Albert Batlle, regidor de Seguretat i Convivència de l'Ajuntament de Barcelona, especifica que l'augment del conjunt de sancions és d'un 55%.

"Esperem que tingui conseqüències en la millora de les activitats a l'espai públic"

Les PDAs dels agents ja estan actualitzades per aplicar aquests nous imports, de moment, en aquest primer cap de setmana en zones de discoteques del Front Marítim els grups fent botellots o de persones orinant al carrer s'han repetit de forma constant.

Què en pensen els veïns i els turistes? La seva opinió està recollida en aquest vídeo:


L'Ajuntament avaluarà en les pròximes setmanes si aquest augment dels imports frena el degoteig constant d'actes incívics a la ciutat.

ARXIVAT A:
Seguretat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut