Tarragona

Ballesteros, sobre els Jocs Mediterranis: "Hem estat a l'altura de les circumstàncies"

L'alcalde de Tarragona no ha donat, de moment, xifres d'espectadors

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge al vespre es clausuren els Jocs Mediterranis, i al matí els organitzadors han fet un balanç positiu d'aquesta divuitena edició. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha defensat l'èxit dels Jocs malgrat les incidències i les crítiques que han envoltat la competició esportiva. De moment, no s'han donat xifres d'espectadors.

Les crítiques als Jocs Mediterranis van arribar el dia de la inauguració, quan, per part del govern, es va dir que s'havien seleccionat els espectadors. Però la imatge de grades buides, tant en la cerimònia com en algunes competicions, la vaga d'alguns àrbitres o l'entrega de medalles per part de Mireia Belmonte no han impedit que el comitè organitzador qualifiqui els jocs d'èxit.

Han estat els Jocs en què han participat més atletes, 3.648, amb màximes figures de l'esport: campions olímpics i del món, que han valorat positivament les instal·lacions, els serveis o la vila mediterrània.

Les entrades posades a la venda han estat 190.000, però el nombre de les que s'han venut no es farà públic fins que no es tingui la xifra definitiva. L'alcalde de Tarragona diu que han estat a l'altura de les circumstàncies:

"Hem estat a l'altura de les circumstàncies, en uns Jocs complicats, il·lusionants, positius pel que fa a xifres de participació, però també complexos. Hem estat a l'altura, pel que ens han dit els atletes i els comitès tècnics."

Ballesteros també ha dit que l'interès per les competicions ha anat de menys a més:

"L'assistència ha estat per damunt de la mitjana -pel que em diuen, jo no en soc expert- de les altres edicions dels Jocs Mediterranis. Jo crec que n'estem fent un gra massa, amb aquesta història."

En la mateixa línia s'ha manifestat el president el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi:

"El comitè d'organització ho ha fet el millor que ha pogut amb els mitjans disponibles. Estem globalment molt satisfets de l'organització d'aquesta edició. Per nosaltres, ha estat un èxit."

Ballesteros ha anunciat un dels llegats dels Jocs: l'any 2021, Tarragona serà una de les seus del Mundial femení d'handbol, i també ha dit que l'avinguda principal de l'Anella Mediterrània estarà dedicada als voluntaris i voluntàries.

 



Els grups de l'oposició a l'Ajuntament, que han criticat els Jocs, avui no han fet declaracions, però durant la setmana la CUP ha demanat la dimissió de Ballesteros i del comissionat dels Jocs, Javier Villamayor, per malbaratament de recursos públics o per instrumentalització dels Jocs a favor d'interessos espanyolistes.

 

En un acte, els partits i entitats independentistes van afirmar que els Jocs no han deixat bona imatge de la ciutat.

 

 

Aquest mateix diumenge, la coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau ha organitzat una concentració per protestar contra la presència militar que hi ha hagut a la ciutat durant els Jocs.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut