Un ferri de la companyia Baleària
Un ferri de la companyia Baleària
València

Baleària ofereix a la Generalitat Valenciana un vaixell per portar refugiats directament des de Grècia

La Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València anuncien l'obertura d'un corredor marítim per portar refugiats directament des de Grècia i Turquia

RedaccióActualitzat

L'empresa Baleària ha posat a disposició de la Generalitat Valenciana el vaixell més gran que té la seva flota per traslladar refugiats sirians fins a València.

El vaixell "Martí i Soler" té capacitat per transportar fins a 1.100 persones i podria fer un primer viatge per recollir refugiats al mes de novembre.

El govern de Ximo Puig va anunciar fa dies la seva voluntat d'organitzar un corredor marítim entre Grècia i València per transportar ciutadans sirians sense haver de passar pel centre d'Europa. El vaixell que ara ofereix Baleària facilitaria aquesta missió.

La vicepresidenta del govern valencià, Mònica Oltra, ha confirmat que el seu govern ja està en contacte amb el Ministeri d'Afers Exteriors per agilitzar les gestions per poder fer un primer trasllat com més aviat millor.

La Generalitat Valenciana està encara a l'espera que el govern espanyol li assigni el nombre de refugiats que pot acollir.

El govern espanyol no vol mesures unilaterals

El govern espanyol agraeix la solidaritat de Balearia però demana que no es prenguin mesures unilaterals. La vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamarí ha recordat que l'acollida de refugiats és un procediment europeu que s'ha de tractar en conjunt.

Sáenz de Santamaría agraeix la solidaritat mostrada però es remet als mecanismes comuns europeus per la gestió de la crisi dels refugiats. Entre d'altres, diu que cal donar reposta a les necessitats dels refugiats, com la recerca de feina o l'estada temporal o permanent. Posa d'exemple que si es porta un refugiat que vol arribar a un altre país i no quedar-se a Espanya, no s'està ajudant a la gestió de la crisi.

Anar al contingut