Hospitalet de Llobregat

Avança la identificació de la meitat de les víctimes mortals de Castelldefels, que trigarà dies

La identificació de les 12 víctimes mortals de l'atropellament de Castelldefels s'allargarà fins i tot dies. Els cossos són des d'aquest dijous a l'Institut de Medicina Legal, a la Ciutat de la Justícia, però les tasques de reconeixement són complicades per l'impacte que van rebre les víctimes. La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha explicat que s'ha avançat en la meitat de les víctimes i ha agraït la col·laboració dels familiars, malgrat el dol.

Actualitzat
Les restes mortals de les víctimes són en una planta de l'Institut de Medicina Legal pensada per a grans catàstrofes i que, justament, s'estrena amb aquest accident. 

A la mateixa instal·lació s'ha habilitat una sala perquè els familiars de les víctimes puguin saber de primera mà i amb suport psicològic els avenços dels treballs. Els psicòlegs han treballat fins a mitja tarda al centre cívic de Castelldefels on s'ha muntat el dispositiu d'atenció als familiars i amics de les víctimes.

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha explicat que jutges i forenses han aconseguit "orientar-se" en la meitat de les víctimes, però que "fins i tot si conserven l'empremta dactilar necessitem més elements per confirmar que el cos està reconstruït". 

Tura ha afegit que s'ha demanat als familiars que ajudin els experts amb detalls com ara tatuatges o pigues que tinguessin les persones accidentades i ha agraït "l'actitud serena" dels parents i amics que s'han aplegat a la Ciutat de la Justícia. 

La consellera ha advertit que la identificació anirà per llarg. "Els casos en què no sigui fàcil podem trigar dies", ha remarcat. 

La consellera de Justícia també ha indicat que a hores d'ara no pot confirmar que hi hagi menors entre les víctimes, encara que ha reconegut que n'hi ha alguna que "ratllaria la majoria d'edat".

Tampoc no ha pogut confirmar la nacionalitat de les víctimes ni les paraules del cònsol de l'Equador, que ha assegurat que com a mínim cinc tenien orígens equatorians. Tura ha dit que les víctimes són de diverses nacionalitats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut