Artur Mas troba a faltar propostes engrescadores des d'Espanya enlloc de puntades de peu

El president de la Generalitat, Artur Mas, sabia que recollir el guant del clam sobiranista implicaria una allau de crítiques des d'Espanya. Si bé el sorprèn que, d'entre totes les reaccions, no hagin arribat propostes engrescadores per mirar de convèncer que Catalunya es quedi a Espanya.

RedaccióActualitzat
Aquest dilluns el vicesecretari d'organització del PP, Carlos Floriano, acusava Artur Mas de ser un perill per a la democràcia. Aquest dimarts al matí el president espanyol advertia el president català que s'està "equivocant molt". Són els dos últims d'un llarg estol de retrets que ha rebut el president de la Generalitat des que va recollir el guant del clam independentista expressat en la manifestació de l'11 de setembre.

El president català sempre ha advertit que durant el procés el seu govern i ell mateix rebria tota mena de crítiques i això, per tant, no se li fa estrany. El què sí que el sorprèn és que a Catalunya no hi estiguin "caient una pila d'ofertes atractives des d'Espanya per quedar-s'hi", per tal "d'agradar als catalans", ha dit. Enlloc d'això, Mas ha subratllat que "l'únic que veiem són pals, puntades de peu i cops".

Segons Mas, les "desqualificacions" i "retrets" que rep aquests dies des de diversos àmbits polítics de l'Estat li indiquen que el procés iniciat des de Catalunya no s'entén. Però "si l'Estat pensés que ha d'entrar en aquest procés i no vol que Catalunya tingui un estat propi" el lògic seria que "actués d'una altra manera", ha dit.

Un dels arguments de descrèdit que s'han publicat recentment ve de la fundació Faes que presideix José María Aznar i que, a través d'un informe, minimitza el dèficit fiscal que pateix Catalunya. Mas també ha respost a aquesta tesi advertint que el document es fa trampes al solitari perquè agafa un any concret, el 2009, que va ser atípic, per treure'n conclusions com que Catalunya no té o té poc dèficit fiscal.

El president de la Generalitat i candidat de CiU a les eleccions del 25 de novembre ha fet aquestes declaracions a la Cambra de Comerç de Barcelona on ha dinat amb tot d'empresaris als quals els ha reiterat que no cal que es pronunciïn sobre la independència si això els fa sentir incòmodes.

Anar al contingut