Madrid

Aproven que la portabilitat telefònica es gestionarà en 24 hores

Les portabilitats telefòniques, el canvi d'operador entre diferents companyies conservant el número que tenia de l'usuari, hauran de gestionar-se en 24 hores. Així ho preveu un avantprojecte de llei que ha estat aprovat en el Consell de Ministres d'aquest divendres. El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, ha avançat l'acord sobre l'avantprojecte de la llei general de telecomunicacions, que també ha de reforçar les funcions de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions i donar més estabilitat i seguretat jurídica als inversors.

Actualitzat
Els terminis per als canvis de companyia telefònica es reduiran fins a les 24 hores. El ministre Sebastián ha explicat que l'avantprojecte de la llei general de telecomunicacions que s'ha aprovat en el Consell de Ministres tindrà "importants implicacions" tant per als drets dels usuaris com també econòmiques.

Sebastián ha explicat que la normativa espanyola anirà d'acord amb l'europea i tindrà "un fort contingut econòmic de futur". El desenvolupament de les xarxes de nova generació a Espanya, segons el ministre Sebastián, mobilitzarà fins a 25.000 milions d'euros d'inversió en un sector que factura 40.000 milions d'euros anuals i dóna feina de forma directa a unes 80.000 persones.
Anar al contingut