Aproven mesures addicionals a la Cerdanya, on s'ha disparat el risc de brot

RedaccióActualitzat

Noves restriccions a la Cerdanya per controlar el risc de rebrot.

Segons les últimes dades de Salut, la Cerdanya té un risc de rebrot disparat, per sobre de 2.000, quan la mitjana catalana és de 186, i la velocitat de contagi està per sobre de 2, quan al total de Catalunya està a 1,13.

Les noves mesures són en principi per a quinze dies i entraran en vigor un cop es publiquin al DOGC.

 

És per això que s'ha aprovat aplicar mesures com les que ja estan en vigor a Girona, Salt i Reus, on, per cert, les han prorrogat. Són les següents:

  • Limitar al 50% l'aforament de bars i restaurants
  • Prohibir el consum a les barres
  • Limitar al 50% l'aforament en cerimònies
  • Limitar al 70% l'aforament en esdeveniments culturals
  • Limitar al 50% l'aforament en esdeveniments esportius


Aquest dimarts, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va descartar el confinament per a la Cedanya, perquè "hem tingut situacions més complicades", i va remarcar "l'efecte" que ha provocat el cribratge que es va fer a Puigcerdà, "amb 50 casos de més", i un brot detectat en una residència en les dades de la comarca.

Per Argimon, el resultat del cribratge "a priori és positiu", perquè ha permès detectar asimptomàtics que "es desconeixien i podrien estar infectant".

A Puigcerdà, aquest matí s'ha desplaçat la unitat mòbil de l'Alt Pirineu i Aran per fer proves PCR a 102 alumnes de 6 classes diferents que estan en quarantena a casa.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut