Madrid

Aprovada la llei de seguretat nacional, que permet a l'Estat prendre el control dels Mossos

La norma ha rebut els vots favorables de PP, PSOE i UPyD

Actualitzat

El Congrés aprova la llei de seguretat nacional, que permet a l'Estat prendre el control dels Mossos per garantir la defensa d'Espanya. PP, PSOE i UPyD hi han votat a favor.

El diputat d'ERC Joan Tardà ha considerat que la llei, que ara passarà al Senat després de ser aprovada en comissió, és una eina contra el procés català. I ha sentenciat que a l'Estat li pot acabar sortint "el tret per la culata". "És evident que contra la democràcia no s'hi pot anar. I si existís aquesta majoria dels catalans, que encara s'ha de veure, per descomptat a les urnes, és evident que això no ho para ni Déu, ni evidentment Rajoy."

Des del grup de Convergència i Unió, Antoni Picó, a més de criticar el projecte de llei perquè envaeix "competències autonòmiques", ha dit que no queda prou clar en quins casos es pot aplicar.

Pel que fa a Amaiur, Rafael Larreina ha destacat la concepció "molt antiga" de la llei, "més pròpia del segle XIX", i ha destacat que "el perill de la seguretat de l'Estat mai està en l'exercici de la democràcia" sinó en la "corrupció".

També Esquerra Plural ha rebutjat el projecte acusant el govern espanyol d'usar "el discurs de la por" en relacionar el concepte de seguretat "només amb riscos i amenaces en lloc de prioritzar els vincles socials" i ha dit que ara mateix "l'amenaça més gran per al país es diu PP i especialment si actua sota una majoria absoluta".

En una entrevista al "Telenotícies vespre", el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha dit que portarà al Tribunal Constitucional la Llei de Seguretat Nacional si no es corregeixen aquelles parts de la norma que són vistes com una vulneració de les competències del govern català.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut