Anna Delvey, la falsa hereva alemanya que ha estafat l'alta societat de Nova York
Els jets privats tenen més demanda (Ibrahim Asad / Pexels)
Nova york

Jutgen una falsa hereva alemanya per estafar l'alta societat de Nova York

Anna Delvey s'hauria gastat més de 250.000 euros d'amics i hotels; ara dorm a la presó

Xevi MiróActualitzat

Anna Delvey és la identitat falsa d'Anna Sorokin, una noia de 28 anys, nascuda a l'Unió Soviètica, filla d'un camioner. Va ser arrestada al setembre del 2017 acusada d'estafar més de 250.000 euros en hotels i amics. Des de llavors és a la presó de l'illa de Rikers, davant de Nova York, i el seu cas ha arribat ara a judici. Els seus delictes li poden suposar 15 anys de presó.

 

Es va fer passar per la filla d'una família rica alemanya

Durant una mica més d'un any s'havia fet passar per una rica hereva alemanya per a demanar préstecs a bancs i coneguts. Segons el seu advocat, Todd Spodek, Anna Sorokin no tenia la intenció de robar a ningú, només estava mirant de guanyar temps per al seu pla de negocis.

Segons l'escrit del fiscal, Sorokin va demanar 22 milions de dòlars a un banc per obrir un club privat d'art i oci nocturn. Per fer-ho, va mostrar "papers falsos de bancs alemanys" que mostraven que tenia diners a Europa. El primer banc li va negar el crèdit, però al segon intent, el pla va funcionar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

main snack here is obv me @beardfoundation

A post shared by Anna Delvey (@theannadelvey) on

 

A partir d'aquí, Anna Sorokin va començar a moure talons falsos per diferents comptes bancaris, segons el fiscal. Mentrestant, la presumpta estafadora es va anar introduint entre les classes altes de Nova York, anant a les festes més sonades i fent amics influents. Entre aquests amics s'inclou Rachel Deloache Williams, editora de la revista "Vanity Fair".

Les dues amigues se'n van anar a Marroc, on es van gastar més de 60.000 euros en 6 dies. Havien de marxar perquè l'Anna no tenia el permís de residència als Estats Units i la manera de renovar el visat de turista era sortint del país. L'Anna va proposar que s'allotgessin a l'hotel-palau Mamounia, considerat un dels més luxosos del món.


Quan va arribar el moment de pagar, Anna Sorokin -que s'havia compromès a convidar la seva amiga- li va dir a la Rachel que la seva targeta de dèbit no funcionava. Rachel Deloache va pagar totes les despeses, que incloïa un majordom personal per als sis dies.

Com la van descobrir

S'havien conegut en una discoteca, a principis del 2016, però ella ja era coneguda en els entorns socials, "tenia un compte a Instagram amb 40.000 seguidors" i això havia cridat l'atenció a la Rachel. Això i el fet de portar roba i complements de marca a tothora. Anna Solkin mostrava la seva experiència a "Purple Fashion" de París, on va començar de becària.

Quan les dues amigues van tornar als Estats Units, la Rachel va començar a reclamar els diners a la seva amiga, però ella li va contestar amb llargues. Finalment, la va denunciar. La denúncia de la Rachel es va sumar a la qual havien fet els hotels on ella havia deixat factures impagades. L'Anna no es va presentar a la vista judicial i el cas va ser destapat pels diaris sensacionalistes de Nova York.

Anna Sorokin havia viscut durant gairebé dos anys a hotels luxosos de Nova York, com el 11 Howard o el Mercer. També havia llogat els serveis d'una empresa de jets privats per a volar fins a Nebraska des de Nova York, amb una factura impagada de 75.000 dòlars.

Mesos abans, Delvey havia contactat amb Mark Kremers, propietari d'un estudi de disseny molt prestigiós per crear la seva imatge. Ell tampoc va cobrar.

Per connectar amb possibles inversors sobre el seu club privat, Anna Delvey també va demanar ajuda a Gabriel Calatrava, fill del famós arquitecte Santiago Calatrava.

La passió per l'Anna per a la bona vida i el luxe feia anys que durava. El conserge de l'hotel on s'allotjava diu que les propines de la Delvey a conductors d'Uber i cambrers "era de 100 dòlars" en metàl·lic. En una foto al seu compte d'Instagram se la pot veure parant el sol sobre un iot davant de Formentera a l'estiu del 2014. També se l'havia vist sopant amb l'actor Macaulay Culkin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Ibiza to #Formentera last days of summer with @jaymacardoso @hunterleesoik

A post shared by Anna Delvey (@theannadelvey) on

 

 

Les plataformes de "streaming" se la rifen

Un dels comptes d'Instagram d'Anna Delvey anuncia la futura estrena d'una sèrie sobre la seva vida a Netflix dirigida per la responsable d'"Anatomia de Grey". HBO també està planificant una sèrie sobre la seva història basada en la seva relació amb l'editora del "Vanity Fair", amb Lena Dunham.

D'altra banda, la seva història no para d'aixecar titulars. Segons alguns digitals, Sorokin no va voler presentar-se davant el jutge perquè no tenia la roba adequada i va contractar un estilista perquè la seva imatge no es veiés perjudicada. Els primers dies de judici, Anna Sorokin hi havia anat amb les ulleres de Celine i un vestit curt de Miu Miu.

ARXIVAT A:
PolicialJudicial
Anar al contingut