Una estanteria plena de tabac.
Andorra encarirà un 10% els paquetss de tabac.

Andorra augmenta les taxes del tabac un 10%

El govern d'Andorra assegura que l'encariment dels preus no treurà competitivitat als comerços del país perquè els preus seguiran sent més baixos que a Catalunya i a l'estat espanyol. El govern també argumenta l'increment de la taxa per preservar el sector: diu que així s'impedeix el tràfic il·lícit de tabac i el contraban.

RedaccióActualitzat
El govern d'Andorra ha augmentat les taxes del tabac un 10%. L'executiu assegura que la decisió no treurà competitivitat als comerços del país, perquè els preus seguiran sent més baixos que a Catalunya i a l'Estat espanyol. Així doncs, la mesura pretén mantenir la diferència de preu amb el tabac que es ven a Espanya, després que l'executiu de Mariano Rajoy el va encarir aquest estiu.

Ara,  un paquet de tabac estàndard, dels que tenen més sortida comercial, serà entre 1,20 i 1,40 euros més barat a Andorra que a Catalunya.

El govern andorrà també argumenta l'increment de la taxa per preservar el sector: diu que així s'evita el tràfic il·lícit de tabac i el contraban.

Amb aquest augment, l'executiu andorrà espera recaptar 11 milions i mig d'euros més cada any, arribant als 132 milions d'euros.
Anar al contingut