El terratrèmol ha obligat a desallotjar unes 40.000 persones
Japó

Almenys 9 morts i prop de 900 ferits en un terratrèmol al Japó

El sisme, de magnitud 6,5, ha obligat a desallotjar a més de 40.000 persones de la regió de Kumamoto

RedaccióActualitzat
Nou morts i prop de 900 ferits és l'últim balanç del terratrèmol de magnitud 6,5 que hi ha hagut a la prefectura de Kumamoto, al sud-oest del Japó. 
 
Els equips de rescat treballen en la recerca de possibles supervivents entre les runes dels edificis esfondrats. Les autoritats han desplaçat fins a la zona 6.500 efectius, entre forces de seguretat i bombers, i han declarat l'estat de catàstrofe natural.
 
A causa del sisme, ha calgut evacuar més de 40.000 persones, hi ha hagut interrupcions ferroviàries i almenys 15.000 cases s'han quedat sense llum.
 
Grans empreses japoneses, com Honda o Sony, han suspès les operacions a les fàbriques que tenen ubicades a la regió, per poder avaluar els danys ocasionats pel sisme.
 
Aquest ha estat el terratrèmol més fort després del que hi va haver el març del 2011 i que va provocar un devastador tsunami. Aquell terratrèmol va deixar més de 18.000 morts i desapareguts. A més a més, va provocar el pitjor accident nuclear des de Txernòbil, a la central nuclear de Fukushima.
 
A la zona on hi ha hagut ara el sisme, que ha estat seguit d'un centenar de rèpliques, hi ha instal·lacions nuclears que, segons les autoritats nipones, no han patit cap afectació.

 
Anar al contingut