Almenys 100 morts i 150 ferits en un bombardeig israelià a un camp de refugiats de Gaza

L'exèrcit israelià ha confirmat l'atac en el qual, segons el mateix exèrcit, hauria matat un dels comandaments de Hamas

RedaccióActualitzat

Un atac aeri israelià hauria matat almenys un centenar de persones al camp de refugiats de Jabalia, al nord de la Franja de Gaza. L'atac ha estat confirmat per l'exèrcit israelià, que, ha afegit, ha matat un comandament de Hamas.

El Ministeri de Salut de Gaza ha dit a la cadena Al Jazeera que hi haurien mort almenys 100 persones, mentre que l'agència EFE xifra el nombre de morts en 145 persones. Detalla que 90 haurien estat traslladades a l'Hospital Indonesi i 50 més haurien estat traslladats a un altre hospital també a la Franja de Gaza, l'hospital Kamal Adwan.

A banda, el mateix ministeri ha dit que també hi ha centenars de ferits i que l'atac ha destrossat una vintena d'edificis. 

Jabalia és el camp de refugiats més gran dels vuit que hi ha a la Franja de Gaza, abans de l'ofensiva israeliana d'aquest octubre hi vivien més de 200.000 persones en només 1,4 quilòmetres quadrats, una densitat de població molt alta. 

Segons l'agència de notícies palestina Wafa, 15 persones han mort per l'impacte d'un míssil al camp de refugiats de Nuseirat, al centre de la Franja, i 10 més han mort al camp d'Al-Shati, al nord. 

Tel-Aviv manté l'ofensiva aèria i des de fa quatre dies l'exèrcit israelià també està avançant en l'ofensiva terrestre a Gaza i ja hauria encerclat la Ciutat de Gaza. Diversos testimonis confirmen que hi hauria enfrontaments entre les milícies palestines i l'exèrcit.

L'exèrcit israelià ha anunciat aquest dimarts que dos soldats han mort en combats al nord de la Franja de Gaza. Des de l'inici de l'ofensiva han mort 8.500 palestins i hi ha més de 21.000 ferits.

El secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, ha criticat aquest dimarts Israel perquè el nivell d'assistència humanitària que ha permès que entri a la Franja de Gaza "és completament inadequat". També ha reiterat la seva crida per un "alto el foc humanitari immediat":
 

ARXIVAT A:
Israel envaeix Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut