Alerta sanitària a Andalusia: 56 persones hospitalitzades per un embotit contaminat
Carn entatxonada en una imatge d'arxiu (Pixabay)
Sevilla

Alerta sanitària a Andalusia: 56 persones hospitalitzades per un embotit contaminat

Un embotit de carn entatxonada és l'origen del brot de listeriosi

RedaccióActualitzat

Una intoxicació alimentària provocada per listeriosi té hospitalitzades 56 persones a Andalusia, dues d'elles a l'UCI. La Junta d'Andalusia va decretar l'alerta sanitària dijous, quan les anàlisis van demostrar que el germen causant de diarrees, vòmits i febre alta entre els afectats era en un embotit fet amb carn entatxonada.

Aquest matí, el govern andalús ha admès que hi podria haver més casos de listeriosi ja que la simptomatologia pot trigar unes quatre setmanes a aparèixer. De moment, se n'han registrat 80 casos, tots a Andalusia, segons ha explicat avui la ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo. La ministra ha informat que s'ha avançat el part d'una embarassada i que s'investiga també si una altra dona va perdre el seu nadó a causa d'aquest bacteri.

Quinze embarassades més estan sent monitoritzades, ja que les dones en estat formen part d'un grup de risc.

"La listeriosi és especialment preocupant en el cas de les embarassades, perquè els pot provocar un avortament o fins i tot la mort fetal. Per això, avançar el part és per aquesta raó: perquè una vegada el bacteri traspassa l'aparell digestiu es focalitza en l'aparell reproductor femení".

La Direcció General de Salut Pública d'Extremadura ha confirmat aquest dilluns a la tarda un altre cas de listerosi i quatre més amb símptomes compatibles amb aquesta malaltia.

El pacient a qui se li ha confirmat la malaltia havia consumit carn afectada a Andalusia.

L'empresa de Sevilla productora de la carn, amb el nom comercial "La Mechá", ja n'ha retirat tota la seva producció del mercat. Des de la Junta d'Andalusia demanen que no es consumeixi aquest producte.


La listeriosi és una infecció causada pel bacteri "listeria monocytogenes". Afecta principalment dones embarassades, nadons, persones grans i persones amb el sistema immunitari debilitat. No és gaire comú que persones d'altres grups acabin emmalaltint per una infecció per listèria.

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut