Un grup d'homes i nens refugiats travessa Sèrbia camí de Croàcia
Un grup d'homes i nens refugiats travessa Sèrbia camí de Croàcia
Berlín

Alemanya vol retirar els fons de la UE als països que no ajudin els refugiats

Per Alemanya, els països que no comparteixin els valors de la Unió Europea i dificultin l'arribada de refugiats no haurien de poder gaudir dels fons europeus

RedaccióActualitzat

El ministre d'Economia alemany, Sigmar Gabriel, ha advertit aquest divendres els països que no ajuden els refugiats que no podran rebre fons comunitaris.

El ministre alemany ha dit que els països que no comparteixen els valors europeus no poden tenir tampoc accés als diners de la Unió.

Gabriel ha criticat que, mentre Alemanya està construint noves instal·lacions per acollir milers de refugiats, els seus veïns de l'Est aixequen tanques amb concertina en les seves fronteres per frenar el flux migratori.

Dins de la Unió Europea comencen a sentir-se veus que alerten del risc que l'actual crisi migratòria danyi greument el procés d'integració europea i alerten que el dany pot ser més gran que el que va provocar la crisi financera grega.

La postura intransigent d'Hongria, que ja ha aixecat una tanca a la frontera amb Sèrbia, n'està construint una altra al costat de Croàcia i planeja fer el mateix amb Romania, ha desviat la pressió migratòria als països veïns. Milers de sol·licitants d'asil marxen ara cap a Croàcia i Eslovènia, que també han anunciat el tancament parcial de les seves fronteres davant l'allau de refugiats que no poden atendre.

D'altra banda, Sèrbia ha amenaçat Hongria i Croàcia de recórrer als tribunals internacionals perquè considera que el tancament de les connexions internacionals és inacceptable. Milers de refugiats sirians han quedat bloquejats a Sèrbia després que els governs hongarès i croat hagin ordenat el tancament dels passos fronterers.

Anar al contingut