Un avió d'Air Europa en una imatge d'arxiu (Europa Press)

Air Europa pateix un ciberatac i demana als clients que cancel·lin la targeta bancària

L'atac hauria afectat l'entorn de pagaments amb el qual es gestionen les compres a través de la web

RedaccióActualitzat

Diversos usuaris d'Air Europa han rebut un correu de l'empresa avisant que l'aerolínia ha sofert un ciberatac que ha suposat el robatori de la informació bancària d'alguns clients.

L'atac hauria afectat l'entorn de pagaments amb el qual es gestionen les compres a través de la web, segons ha confirmat l'equip de sistemes de la companyia.


Els clients afectats han rebut un email amb les recomanacions a seguir per minimitzar qualsevol possible incidència. Segons el correu que han rebut els usuaris, les dades sostretes són el número de diverses targetes, les seves dates de caducitat i el CVV.

Per això, l'empresa ha recomanat a alguns clients que anul·lin la targeta usada per fer el pagament a la pàgina web de l'aerolínia "davant el risc de suplantaciói frau que aquest incident podria suposar".


La companyia insta els seus clients a no facilitar informació personal, el seu pin, nom o qualsevol altra dada personal a través de telèfon, missatge o email, fins i tot quan s'identifiquin com la seva entitat bancària.

A més, els recomana no punxar enllaços que avisin d'operacions fraudulentes i posar-se en contacte directe amb la seva entitat bancària "per mitjans constatables".

Finalment, demanen recopilar qualsevol prova de possible ús no autoritzat de la seva targeta i denunciar-ho.

Segons la companyia, "no hi ha constància que aquestes dades s'hagin utilitzat per cometre cap frau".

A més, l'empresa assegura que en aquests moments tots els seus sistemes funcionen "amb total normalitat" i garanteixen la seguretat de l'operativa.

L'aerolínia ha demanat disculpes a tots els clients afectats i s'ha posat a la disposició dels usuaris que necessitin qualsevol mena d'assessorament.

 
ARXIVAT A:
TurismeAeroportsTransport públicSeguretatCiberdelicte
Anar al contingut