Adif porta al TSJC els sabotatges a la xarxa ferroviària
Tram tallat a les vies de l'AVE, a Girona (ACN/Gerard Vilà)

Adif porta al TSJC els sabotatges en vies de tren durant les protestes per la sentència

Renfe calcula que les destrosses a la xarxa ferroviària frega els 2 milions d'euros

RedaccióActualitzat

Adif ha denunciat davant la justícia els sabotatges a les vies del tren d'aquests dies a diferents punts de Catalunya. L'empresa estatal que gestiona les infraestructures ferroviàries ha presentat la denúncia davant del TSJC, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per les destrosses a les vies des que es va difondre la sentència del Suprem sobre el procés.

A les últimes dues setmanes hi ha hagut sabotatges diaris amb un cost que arriba gairebé als 2 milions d'euros, segons Renfe.

La presidenta d'Adif, Isabel Pardo de Vera, ha explicat que aquesta denúncia l'han presentat per un presumpte delicte de danys i lesions, que podria derivar en homicidi en cas que hi hagués un accident ferroviari a causa dels incidents.

En declaracions a la Cadena Ser, Pardo ha dit que l'ens públic, en coordinació amb totes les forces de seguretat, està "posant tots els mitjans per garantir la seguretat" a la xarxa ferroviària.

 

Manifestants tallant la via del tren entre Reus i Tarragona (ACN/Núria Torres)

Segons la presidenta d'Adif, els aldarulls s'han traduït en una alteració del servei en forma de retards, que sumen ja uns 40.000 minuts acumulats, amb la consegüent reducció en el nombre de viatgers habituals de Rodalies. Isabel Pardo ha subratllat que els incidents són constants: "Tenim més de 5 o 6 sabotatges diaris."

Les accions d'aquests dies han deixat vies tallades per arbres, incendis de pneumàtics i palets, destrosses intencionades a diferents punts de la xarxa viària.

Foment ha dit als responsables d'Adif a Catalunya que el càlcul de la valoració de danys a la xarxa ferroviària la setmana passada era d'1,8 milions d'euros.

Aquesta setmana hi ha hagut noves incidències com l'arbre talat a la línia R11 entre Figueres i Flaçà o la crema de fustes i pneumàtics aquest dimarts a l'R3 entre Urtx i Puigcerdà.

ARXIVAT A:
Judici procésRenfeMobilitat
Anar al contingut