Acord entre els pares de Julen i el propietari del pou per evitar el judici

Acord entre els pares de Julen i el propietari del pou per evitar el judici

El jutjat número 9 de Màlaga va imputar un delicte d'homicidi imprudent greu al propietari del pou

RedaccióActualitzat

Els pares de Julen, el nen de dos anys que va morir en caure a un pou, i el propietari de la finca han arribat a un principi d'acord per evitar el judici que s'hauria de celebrar aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia de Màlaga.

David Serrano, propietari de la finca on hi havia el pou a Totalán, Màlaga, ha acceptat una condemna d'un any de presó per un delicte d'homicidi per imprudència greu amb el compromís de pagar la indemnització que puja de 180.000 euros segons han informat fonts judicials.  

Està previst que aboni 25.000 euros aquest dilluns i 50 euros al mes fins que millori la seva situació econòmica.

Tot i això, la sala s'ha de constituir aquest dimarts i el tribunal ha d'aprovar aquest acord.

Al juliol, el jutjat número 9 de Màlaga va imputar un delicte d'homicidi imprudent greu al propietari del pou. La magistrada que investiga els fets considera que hi ha indicis de criminalitat contra el propietari de la finca, perquè va deixar obert el pou, de gran profunditat.

Zona on es va haver de perforar per treure en Julen del pou de la finca de Totalàn
Zona on es va haver de perforar per treure Julen del pou de la finca de Totalán (CCMA)

 

13 dies d'angoixa

El nen va caure el 13 de gener per un pou de només 25 centímetres de diàmetre i d'uns 70 metres de profunditat. El seu cos el van trobar a dos quarts de dues de la matinada del 26 de gener els equips de rescat, que el buscaven des del primer moment. Dues hores després, el van poder pujar fins a la superfície.

Va ser una gran operació de rescat amb la participació de més de 300 efectius de diferents cossos de seguretat i emergències.

 

El propietari de la finca, David Serrano, va explicar que el dia de l'accident va fer protegir el forat amb dos blocs de formigó i que ho va encarregar a una empresa especialitzada. Va dir que li semblava perillós que algú hi pogués ficar un peu, però que mai va ni tan sols imaginar-se que un nen pogués passar per aquell forat.

Un informe de la Guàrdia Civil deia que les obres del pou no tenien cap autorització, que no es van prendre mesures de seguretat i que les declaracions de qui va fer les prospeccions i de l'amo de la finca es contradeien.

 

L'autòpsia va determinar que Julen va morir minuts després de la caiguda.

ARXIVAT A:
Julen
Anar al contingut