A l'UCI per Covid després de rebutjar la vacuna, el cas que sacseja els Països Baixos
Metges d'un hospital dels Països Baixos han exposat aquest cas i han fet pública la radiografia dels pulmons del pacient per denunciar la política de vacunació del govern
A l'UCI per Covid després de rebutjar la vacuna, el cas que sacseja els Països Baixos
Imatge d'arxiu d'una UCI per Covid a Bèlgica
Els sanitaris han fet públic el cas per reclamar que es reactivi la vacunació per a tothom amb Janssen i AstraZeneca (Reuters / Yves Herman)

A l'UCI per Covid després de rebutjar la vacuna, el cas que sacseja els Països Baixos

Metges d'un hospital dels Països Baixos han exposat aquest cas i han fet pública la radiografia dels pulmons del pacient per denunciar la política de vacunació del govern

Felip GordilloActualitzat
TEMA:
Coronavirus

"Avui hem ingressat al nostre hospital el primer pacient que havia rebutjat la vacuna AstraZeneca". Així comença la carta que els professionals de l'hospital Zuyderland, a Heerlen, als Països Baixos, han enviat al govern per criticar la política de vacunació del país. El govern holandès, com el de la resta de països europeus, manté els recels amb les vacunes d'AstraZeneca i Janssen per la possible relació amb trombes cerebrals poc habituals.

La carta, dirigida al ministre de Sanitat en funcions, Hugo de Jonge, critica la paralització de l'ús de Janssen i les limitacions d'edat imposades en l'ús d'AstraZeneca.

 

L'equip mèdic ha compartit -amb permís del pacient- la radiografia dels pulmons. L'home està connectat a respiració assistida i lluita per superar la malaltia.

"Hem sentit l'enorme pesar a la seva veu i hem vist la desesperació als seus ulls. El virus l'ha colpejat quan es podia haver evitat."

Els sanitaris asseguren que no cal ser un "especialista en pulmons" per reconèixer "la devastació" que està fent el virus.

 

La imatge dels pulmons del pacient que ha ingressat amb Covid a l'hospital dels Països Baixos
La imatge dels pulmons del pacient que ha ingressat amb Covid en un hospital dels Països Baixos (Hospital Zuyderland)

En la carta, els metges recorden que el risc de tenir un trombe per les vacunes és molt menor que el de tenir-ne per Covid: "El risc de danys greus derivats de la Covid-19 és deu vegades superior per a les persones de 40 anys i setanta vegades per als de 60".

Els Països Baixos té emmagatzemades des de dilluns 80.000 dosis de Janssen a l'espera d'una recomanació científica de l'Agència Europea de Medicaments (EMA) sobre la seva seguretat i la seva possible relació amb sis casos de coagulació sanguínia inusual als Estats Units.

"Benvolgut ministre, no podem esperar més. Ni un dia més". El personal sanitari alerta que les UCI estan plenes "de gent de trenta, quaranta i cinquanta anys" i avisen que estan esgotats: "Ja no podem completar la planificació".

"Deixem que la gent triï si vol evitar una situació com la del nostre pacient", argumenten els professionals, que advoquen per posar en marxa una vacunació voluntària amb "AstraZeneca, Janssen o qualsevol altra vacuna" amb el consentiment informat del pacient. Tot i això, al país hi ha un 42% dels més grans de 60 anys que encara estan pendents de vacunar-se que rebutgen la vacuna d'AstraZeneca, segons una enquesta de la televisió neerlandesa NOS.

Els metges acaben la carta afirmant que el seu deure és cuidar els pacients i els seus col·legues i donen a entendre que podrien desobeir la política del govern: "A Zuyderland no cooperarem de manera voluntària i conscient amb danys evitables".

ARXIVAT A:
Coronavirus Vacunes
Anar al contingut