Salvador Dalí i Pilar Abel, que assegura que és filla del pintor
Salvador Dalí i Pilar Abel, que assegura que és filla del pintor
Figueres

A judici una demanda de paternitat de Salvador Dalí

Les restes del pintor empordanès podrien ser exhumades per aclarir si una veïna de Figueres és filla de l'artista

RedaccióActualitzat

Ja hi ha una data, el 18 de setembre de l'any que ve, per al judici que ha de determinar si és cert que Salvador Dalí  és el pare de la figuerenca Pilar Abel, que fa temps va posar una demanda de paternitat als jutjats. Per determinar-ho, seran clau les anàlisis genètiques. Un ADN que s'haurà de trobar en una màscara de guix que es va fer al pintor després de morir, on suposadament hi ha mostres de cabells i pell de Dalí.

Aquesta màscara ha arribat a mans de Pilar Abel de manera anònima, i ara la té guardada com una prova de foc i no l'ensenya a ningú. De fet, la té ja des de fa 9 anys, i ja es van fer algunes proves d'ADN, però mai li van arribar els resultats. Ara que es farà el judici, el jutge ha ordenat practicar les proves genètiques per comprovar-ho.
Si finalment no es pot extreure informació de la màscara, el jutge podria ordenar l'exhumació del cadàver del pintor empordanès, que està enterrat sota la cúpula del Museu Dalí, dos metres sota terra, on hi ha l'escenari de l'antic teatre, com ha explicat Pilar Abel.

"Primer es faran les proves d'ADN, que m'han de dir dia i hora... Si no hi ha prou amb l'ADN de la màscara, doncs exhumació del cadàver. Jo crec que em toca després de 10 anys de lluita."

 

La Fundació Gala-Salvador Dalí no s'ha pronunciat sobre el tema perquè encara no se'ls ha comunicat oficialment la celebració del judici.

 

 

 

Anar al contingut