Atenes

Syriza i el partit Grecs Independents arriben a un acord de govern a Grècia

Alexis Tsipras jurarà aquesta tarda el càrrec de primer ministre grec gràcies a l'acord amb el partit nacionalista de dretes de Kammenos, contrari a l'austeritat

Actualitzat

Grècia ja albira el canvi. La gran guanyadora de les eleccions, Syriza, i el partit nacionalista de dretes Grecs Independents han arribat a un acord de govern per a la resta de la legislatura. El líder de Syriza, Alexis Tsipras, jurarà aquesta tarda el càrrec de primer ministre de Grècia.

El líder dels Grecs Independents, Panos Kammenos, ha afirmat després d'una trobada amb el líder de Syriza que "a partir d'aquest moment hi ha govern" a Grècia.

"Els Grecs Independents oferiran un vot de confiança al govern", ha dit Kammenos. "Avui Alexis Tsipras visitarà el president i anunciarà el govern", ha anunciat.

L'acord, del qual Tsipras donarà detalls en una compareixença pública, s'ha assolit en la primera reunió entre tots dos grups. Tsipras havia anunciat una roda de contactes amb tots els líders per buscar el suport necessari per ser investit primer ministre, en quedar a només 2 escons de la majoria absoluta.

Malgrat la distància ideològica amb Syriza, els Grecs Independents, de dretes però antiausteritat, que han aconseguit 13 escons al Parlament, són el partit que més s'acosta a les seves tesis pel que fa al pagament del deute i les relacions amb la troica, és a dir, a la Unió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional, que és qui ha imposat les polítiques d'austeritat a Grècia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut