Madrid

L'Hospital la Fe de València farà el primer trasplantament de cara a Espanya

L'Organització Nacional de Trasplantaments ha dit que sí a la petició de l'hospital valencià de la Fe per practicar el primer trasplantament de cara a Espanya. De moment, la primera intervenció només es farà a la part inferior del rostre, és a dir, per sota dels ulls. I és que la zona dels glòbuls oculars és molt complicada i hi ha probabilitats de perdre la visió si apareix alguna incompatibilitat o infecció. Se n'encarregaria el doctor Pedro Cavadas, l'especialista que fa un temps va trasplantar els avantbraços a una dona. Els trasplantaments facials ja s'han fet dues vegades a França i a la Xina.

Actualitzat

El responsable de l'Organització Nacional de Trasplantaments, Rafael Matesanz, ha explicat que tot plegat es debatrà aquest dimecres a Saragossa durant la Comissió Delegada de Trasplantaments del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Matesanz ha assegurat que, tal com es preveu, les comunitats autònomes donaran suport a aquest primer trasplantament de cara.

El pròxim pas serà l'elecció d'un pacient del qual "es respectarà de forma molt estricta l'anonimat". Després, l'ONT buscarà el triangle inferior del rostre que sigui compatible amb el de les característiques generals del pacient.

Segons Matesanz, amb el trasplantament de cara les persones que tenen greus deformacions al rostre podran recuperar la vida normal i sortir al carrer sense complexos.

Anar al contingut