Torrent, durant la seva intervenció en l'homenatge a Carme Forcadell (EFE)
Torrent, durant la seva intervenció en l'homenatge a Carme Forcadell (EFE)

524 diputats i exdiputats d'Europa i Amèrica demanen l'alliberament de Forcadell

Actualitzat

Mig miler de diputats i exdiputats d'una vintena de països s'han sumat a un manifest de suport a Carme Forcadell, que es presenta aquest vespre al Parlament.

El text, que han impulsat els seus antecessors en el càrrec -els expresidents Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert-, denuncia l'empresonament de Forcadell i en reclama "l'alliberament immediat".

 

 

Manifest en suport de Carme Forcadell by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Entre els que firmen, a banda de diputats independentistes i els Comuns, hi ha la vicepresidenta del Parlament Europeu, Heidi Hautala, i la copresidenta del Grup dels Verds Europeus, Ska Keller. També han firmat el manifest diputats del Quebec i de Xile. En total, són parlamentaris d'una vintena de països diferents i d'una trentena de cambres legislatives.

Torrent: "El seu empresonament és una injustícia"

En l'acte, el successor de Carme Forcadell a la presidència de la cambra, Roger Torrent, ha afirmat que la qui va ser la primera presidenta de l'ANC sempre va complir les seves funcions, per la qual cosa "el seu empresonament és una injustícia tan incomprensible com inacceptable".

Segons Torrent, mantenir-la a la presó "només pot ser entès com un acte de venjança política" i ha afegit que a pesar del dolor que provoca estar empresonada "mai podran vèncer-la, perquè l'amor a la llibertat és molt més fort que la repressió".

A l'acte també hi ha intervingut la presidenta del Parlament de Gal·les, Elin Jones, que ha expressat la seva solidaritat amb Forcadell i ha reclamat la seva "llibertat incondicional i immediata". Jones, que després de l'acte ha saludat el president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat que procurar l'exercici de l'autodeterminació "és un dret democràtic".

 

La presidenta del Parlament gal·lès, Elin Jones, saluda el president de la Generalitat, Quim Torra (EFE)

 

Forcadell està empresonada des de fa 265 dies, primer a Alcalá-Meco i, des del mes de juliol, al centre penitenciari de Mas d'Enric.

Protesta de diputats de Cs

Poc abans que comencés l'acte, els diputats de Ciutadans han protestat davant l'Auditori de la cambra amb una pancarta que deia "Ja n'hi ha prou! El Parlament és de tots". Els parlamentaris de la formació taronja han fet crits de "llibertat".

En resposta, l'exdiputat d'EUiA David Companyon, que havia anat a l'acte de suport a Forcadell, els ha dit, recriminant-los, que el seu era "l'acte de la inhumanitat!". A continuació, alguns dels assistents a l'acte han començat a cridar consignes com "Llibertat presos polítics".

 

Protesta dels diputats de Ciutadans al Parlament (ACN)
ARXIVAT A:
Procés catalàCarme ForcadellJudici procés
Anar al contingut