Set joves parlen del que ha passat aquest 2014 en el resum de l'any de TV3.
Set joves parlen del que ha passat aquest 2014 en el resum de l'any de TV3.
ANÀLISI

"2014, parlem-ne!", el resum de l'any dels informatius de TV3

Enllaç a altres textos de l'autor Blanca de la Torre

Blanca de la Torre

Directora i guionista del programa "2014, parlem-ne!".

Actualitzat

El privilegi de mirar els fets en la distància es repeteix cada 365 dies entre Nadal i Any Nou. Mirar el que ha passat al teu voltant i al món durant tot un any dóna una visió diferent de la realitat que ens acompanya.

La informació, ordenada i dimensionada, s'ofereix en perspectiva i, sovint, la distància ens ajuda a comprendre fets que, aïllats, no dibuixen prou nítidament la realitat. Sovint ens ajuda a entendre millor perquè passen les coses, de vegades serveix per constatar que allò que va començar malament ha acabat pitjor.

Aquest any la dificultat de fer el resum de l'any dels Informatius de TV3 ha estat extraordinària, perquè els fets, tossuts, han anat deixant engrunes fins al final de l'any.

El 2014 ha estat un any d'impacte que quedarà per temps en la nostra memòria col·lectiva. Hem vist imatges per televisió que no havíem vist mai perquè al país i al món han passat coses que no havien passat mai abans.

Hem assistit a la barbàrie més despietada, com ara la mort de ciutadans innocents a mans d'assassins fanàtics, i als successos més formidables que només existien en els somnis, com ara el d'enganxar-nos a la cua d'un estel. Hem vist com s'aniquila un poble per l'enemistat amb el seu veí però també l'encaixada entre dos països enemics que han decidit mirar-se a la cara després de 50 anys. Hem estat entre els dos milions de ciutadans que, arrenglerats, han format la bandera que identifica Catalunya i hem observat crítics com alguns centenars de polítics corruptes han desafiat la democràcia.

Per això en aquest any de contrastos la proposta del resum de l'any de TV3 ha estat reunir un grup de joves d'entre 18 i 26 anys i fer-los parlar entre ells de les seves idees, de les seves circumstàncies personals i les dèries col·lectives, dels seus somnis i de la realitat que els envolta perquè tots sàpiguen qui tenen al costat i de què s'alimenta el pensament del seu veí.

La Marina, que té 21 anys i estudia per ser actriu, el Gerard que va fer un mòdul d'automoció i treballa amb contractes temporals per una ETT, la Yusra que malgrat que el seu pare està a l'atur ha pogut complir el seu somni d'estudiar medecina, la Judith que estudia un grau superior de disseny tèxtil i creu que la formació dels joves és el valor més important de la societat, el Dídac que estudia dret i polítiques i vol que la societat prengui consciència per canviar les coses, l'Elena que té la sort inestimable de treballar en el negoci familiar i la Blanca, immigrant gaditana que ha vingut a Catalunya tot buscant una oportunitat de ser feliç.

Set joves catalans que representen set circumstàncies diferents guien en aquesta ocasió el resum de l'any, parlant dels esdeveniments, compartint els neguits, apuntant les solucions i llimant les diferències.

L'atur, la corrupció, la política, la lluita ciutadana, l'educació, el procés sobiranista, l'abdicació de Joan Carles, la lluita dels joves subsaharians per arribar a Europa, la pobresa de casa, la malaltia de fora han estat alguns dels temes de conversa.

"2014, parlem-ne!" és el títol que hem triat pel programa dels informatius de TV3 que resumeix el més destacat de l'any que aviat deixarem enrere.

Els nostre protagonistes parlen del 2014.

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut