Maputo

17 morts per una esllavissada d'escombraries en un barri de barraques a Moçambic

Les víctimes han mort mentre dormien sepultades per la muntanya de deixalles d'un abocador

Actualitzat

Almenys 17 persones han mort per l'esllavissada d'un abocador d'escombraries que ha sepultat diverses cases que hi havia als voltants. Els fets han passat en un districte molt pobre de Maputo, la capital de Moçambic.

 

 

Una pila gegantina d'escombraries, tan alta com un edifici de dues plantes, ha sembrat un rastre de destrucció. Les pluges torrencials que han caigut els últims dies a Moçambic han fet lliscar els residus sobre les barraques i han sepultat cinc habitatges d'aquesta barriada de Maputo quan la gent dormia. Alguns no s'han despertat.

"El supervivent és un home que he vist aquí, però la seva esposa i el seu fill van morir, i també aquesta senyora d'aquesta casa, i aquestes... una, dues, tres i quatre cases han desaparegut".

 

Els equips de rescat continuen buscant supervivents. Les autoritats tenen censades en aquestes cases més persones de les que s'han donat per mortes. Els últims anys s'han construït milers de vivendes als voltants de l'abocador, que no té cap mur de contenció que el separi de l'àrea on viuen les persones. Hi ha veïns que, amb les poques coses que els queden, marxen per por.

"Estem embalant les nostres coses perquè tenim por de quedar-nos aquí. Ens podria passar el mateix que els ha passat als altres. Estem agafant les nostres coses per anar a on el govern ens assigna ".

L'abocador d'Hulene fa 40 anys que està obert. Emmagatzema les deixalles domèstiques, industrials i sanitàries de Maputo, la capital.

L'any 2009, l'Ajuntament de Maputo va decidir tancar-lo i traslladar les escombraries a un altre abocador als afores, però la falta de fons ho ha fet impossible.

ARXIVAT A:
Pobresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut