Rap i escamarlans amb coca de patates

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Mamen Gil
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Taller de cuina Carmen Guillemot, Alcanar (poble)
  • Informació nutricional
    +Obre

    El rap és un peix blanc que destaca d'entre els altres pel seu contingut en vitamina B9, nutrient implicat en la maduració dels glòbuls vermells i blancs.

INGREDIENTS

  • 4 patates
  • 4 escalunyes
  • 800 g de rap sense les espines
  • 8 escamarlans
  • oli d'oliva verge extra
  • 50 g de mantega
  • sal en escates
  • barreja de pebres (negre, blanc i rosa)
  • cibulet
  • Pel concentrat d'escamarlans:
  • un xic d'oli
  • els caps dels escamarlans
  • 1 l aigua mineral

PREPARACIÓ

Per fer el concentrat d'escamarlans, salteu els caps del escamarlans en una cassó amb una mica d'oli.
Quan estiguin dauradets, afegiu-hi l'aigua mineral i deixeu-los coure fins que redueixi i quedi una salsa espessa. Tot seguit, coleu-ho, poseu-ho en un cassó amb la mantega i deixeu-ho reduir una estona.

A continuació, en una safata de forn poseu-hi una capa de patata pelada i tallada a rodanxes, amaniu-la amb oli, escates de sal i els pebres, afegiu-hi l'escalunya picada al damunt, cobriu-ho amb una altra capa de rodanxes de patata, torneu-ho a amanir amb oli i deixeu-ho coure al forn durant 20 minuts a 120 graus. Després, retireu l'excés d'oli, doneu la volta a la coca i deixeu-la coure uns minuts més fins que estigui dauradeta.

Mentrestant, en una paella amb oli salteu els talls de rap ja salats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi les cues d'escamarlans pelades i salades i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts més.

I ja per acabar, emplateu la coca de patata, poseu-hi el rap i els escamarlans a sobre, salseu-ho tot amb la reducció dels caps d'escamarlà i guarniu el plat amb cibulet picat.