Llagostins amb curri

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Perramon
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, Girona
  • Informació nutricional
    +Obre

    El marisc, i els aliments marins en general, aporten minerals com el fòsfor, el zinc o el potassi, tot i que en destaca el contingut de iode i de vitamines del grup B.

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 24 llagostins
  • 50 g de mantega
  • 30 ml d'oli d'oliva
  • sal, pebre i curri
  • 4 escalunyes a la brunesa
  • 100 g de poma de Girona a la brunesa
  • 300 ml de nata líquida
  • 100 ml de whisky
  • Per a la guarnició:
  • arròs pilaf amb poma, panses i mango

PREPARACIÓ

Per començar, posem la "sauté"/la paella damunt del fogonet i hi afegim la mantega, l'oli i l'escalunya picada, fins que agafi color. Hi posem els llagostins pelats, però amb el cap, i els marquem, volta i volta.

Hi afegim la sal, el pebre, el curri, i la poma. Després ho flamegem amb whisky i ho deixem reduir.

Hi afegim la nata líquida. Deixem que s'amari bé la salsa.

Per emplatar-ho, servim els llagostins amb la salsa i els acompanyem amb l'arròs pilaf calent.