Marina Romero, al capdavant d'"El matí de Catalunya Ràdio" aquest estiu

La programació d'estiu de Catalunya Ràdio arrencarà amb força el 10 de juliol  

La programació d'estiu a Catalunya Ràdio es posa en marxa a partir del 10 de juliol. La nova graella de continguts, que s'allargarà fins al 3 de setembre, tindrà Marina Romero al capdavant d'"El matí de Catalunya Ràdio", i al magazín "La Tarda d'estiu", Marta Montaner i Roger Carandell, del programa "XL", seran els conductors. Els caps de setmana, Albert Montilla prendrà el relleu a Roger Escapa per liderar l'equip que realitza "El suplement".   

El programa "El matí de Catalunya Ràdio" oferirà tota l'actualitat i anàlisi de 7.00 a 13.00, amb Marina Romero, en substitució de Laura Rosel. Els matins, de dilluns a divendres, s'hi podran sentir les veus conegudes dels tertulians habituals, entre moltes d'altres. I "L'última hora d'El matí de Catalunya Ràdio" hi posarà el contrapunt d'humor. I entreteniment. 

Durant les setmanes que Elisenda Carod faci vacances, "La tarda d'estiu" tindrà com a conductors Marta Montaner i Roger Carandell, de l'equip de l'"XL". Tots dos van estar al capdavant d'"El suplement" l'estiu passat.  

Pel que fa a "El suplement", el programa insígnia dels caps de setmana, serà conduït per Albert Montilla, periodista que treballa a Catalunya Ràdio des de fa set anys i que ha col·laborat en diferents mitjans i programes especials de TV3. 

Continguts pel públic infantil 

Els més petits també tindran el seu espai els caps de setmana començan, a les 7.00, amb "L'ofici d'educar", conduït per Elisabet Pedrosa, i de, 12.00 a 13.00,  "KidsXS", presentat per Pau Guillamet i Txell Bonet,. A continuació, s'emetrà el podcast "Superheroïnes". Aquest projecte té com a objectiu fomentar els valors de l'esport femení a través de 10 contes on les protagonistes són 10 esportistes de renom: Alèxia Putellas, Aitania Bonmatí, Laia Palau, Kaba Gassama, Anni Espar, Laia Sanz, Ona Carbonell, Núria Picas, Queralt Castellet i Paula Badosa. I també "Van fer història" , un altre podcast del SX3, que explica la història per escoltar en família, on es narren les biografies dels personatges més interessants del passat de Catalunya amb l'estil propi d'un conte radiofònic. 

L'art de la cuina tornarà també cada dia, a les 13.00, amb "La fonda" de Pep Nogué, i, com sempre, el seguiment de l'actualitat per part dels serveis informatius amb "Catalunya migdia", de 14.00 a 15.00, i "Catalunya vespre", de 20.30 a 21.00, que ampliarà l'horari de 20.00 a 21.00 per reforçar la cobertura a la campanya electoral del 10 al 30 de juliol. L'estiu vindrà marcat per l'avançament de les eleccions generals el 23 de juliol. 

Completarà la programació de dilluns a divendres, el programa d'història "En guàrdia!," amb Enric Calpena, de 15.00 a 16.00, i "El búnquer", amb Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, de 21.00 a 22.00. Quan acabi aquest programa, i fins a les 23.00, s'emetran podcasts estrenats amb molt èxit com  "Parem l'antena", de Manel Alías, "Hotel Palestina", "El llindar", "Les teresines, pim, pam, pum" o "Tenim paraula", amb Roger de Gràcia. I, de 23.00 a 00.00 torna "Dies de ràdio", amb Santi Carreras, repàs a l'arxiu, la fonoteca, que recupera per als oients situacions viscudes i sentides a la ràdio. 

Nova sintonia pels 40 anys  

A més de la nova sintonia dels 40 anys de la ràdio, composta per Manu Guix, que sonarà tot l'estiu, la música també serà present a la programació estiuenca de Catalunya Ràdio amb "iCatMans", els dissabtes de 6.00 a 7.00, amb les millors propostes de música d'arrel i l'actualitat folk del país, explicades per Quim Rutllant. I al "Sona9", cada dissabte de 21.00 a 22.00, com cada estiu, Lluís Gendrau descobrirà els nous artistes de l'escena emergent amb els candidats seleccionats del concurs d'iCat i Catalunya Ràdio. En aquesta franja horària, diumenge hi haurà l'informatiu casteller "3 Rondes", conduït per Josep Almirall i David Prats, amb connexions en directe des de diverses places d'arreu de Catalunya 

"Crims", de Carles Porta, que ha estat reconegut amb el premi Ondas i el Premi Nacional de Comunicació, continua el relat d'històries reals que han acabat amb la mort d'algun dels protagonistes, tots els caps de setmana, a les 15.00. A continuació, "Un restaurant caníbal", amb Paula Molés, el programa que reivindica que la gastronomia és cultura i, a les 17.00 "Els viatgers de la Gran Anaconda", dirigit per Toni Arbonès. 

Amb "Cafè Grec", els diumenges a les 00.00, Albert Puig dedica la mitjanit a fer un viatge cultural per acompanyar el Festival Grec de Barcelona. Com cada any, Catalunya Ràdio i el Grec coprodueixen un espai radiofònic que s'adapta a les temàtiques diverses que travessen el Grec 2023 i que recorre la programació del festival a partir de la música que acompanya els diferents espectacles de teatre, dansa, circ o escenes híbrides. I aquest estiu, el cinema també tindrà veu a "Les golfes del Gorina", amb Àlex Gorina, els caps de setmana de 22.00 a 23.00. I a les 23.00,els esports amb "Tot gira", dirigit per David Clupés. 

A més, hi ha programes en format podcast que tindran una finestra a la programació estiuenca dels caps de setmana: "Follow Garriga", el relat de l'entrellat de les històries que passen als Estats Units, de la mà del corresponsal de la CCMA,  Francesc Garriga; "Viva l'Italia" amb David Guzman, un repàs setmanal de les veus, els compositors, els intèrprets i les peces principals de la música italiana; "Misteris, o no?", amb Sebastià d'Arbó, upodcast d'humor paranormal sobre històries increïbles; "Sans i estalvis" per tenir un estil de vida saludable ; el programa dedicat al món del vi, "Tast vertical", amb Empar Moliner, les converses humanes, personals i íntimes d'"El divan", amb Sílvia Cóppulo i el "Cafè Grec", amb Albert Puig.

Anar al contingut