"Punt de no retorn" - El sacrifici del front d'Ucraïna
El sacrifici del front d'Ucraïna, un nou "Punt de no retorn"

"El sacrifici del front d'Ucraïna", de Raül Gallego Abellán, guardonat als Webby Awards

El capítol "El sacrifici del front d'Ucraïna", de la sèrie de 3Cat "Punt de no retorn", ha rebut el Webby Award en la categoria Video Reality (Series & Channels)

L'Acadèmia Internacional d'Arts i Ciències Digitals (IADAS), responsable d'atorgar els Webby Awards, premis de referència a nivell internacional de contingut online, han premiat "El sacrifici del front d'Ucraïna", de Raül Gallego Abellán. El 'short doc', que forma part de la sèrie de 3Cat "Punt de no retorn", ha guanyat en la categoria Video Reality (Series & Channels), que premia aquells programes o sèries de vídeos originals en línia que documenten esdeveniments reals a partir de la veu dels seus protagonistes.

Per saber el que realment passa al front d'Ucraïna, aquest episodi de "Punt de no retorn" dona veu a soldats, paramèdics i veterans que han sobreviscut a la guerra amb ferides que els duraran tota la vida. També segueix els oficials encarregats d'entregar personalment notificacions de defunció de soldats morts en combat, i ensenya com un grup de voluntaris arrisquen les seves vides, sota bombardeig constant, per recuperar els cossos sense vida de soldats russos i ucraïnesos.

Aquest no és el primer premi de prestigi que rep la sèrie. "El sacrifici del front d'Ucraïna" va rebre fa un mes dos premis POY, uns dels guardons internacionals més prestigiosos de l'audiovisual periodístic. Gallego va ser reconegut amb el Documentary Storyteller of the Year i "El sacrifici del front d'Ucraïna" va guanyar el Documentary News Reporting vídeo, categoria en què també va ser finalista un altre documental de "Punt de no retorn": "Dins la Jihad Palestina i l'alternativa a les armes". A més, la sèrie va quedar finalista en la categoria de reportatge de notícies dels Premis Rory Peck, l'octubre del 2023.

"Punt de no retorn" està narrada únicament amb la veu dels protagonistes que ja han vist afectat el seu dia a dia per aquesta nova realitat en transformació. Com s'adapten, com resisteixen o com eviten situacions relacionades amb l'emergència climàtica, noves guerres i aliances geoestratègiques, crisi econòmica i de valors democràtics, populismes, radicalització, noves tecnologies o la irrupció de la intel·ligència artificial? 

3cat/punt-de-no-retorn/

Anar al contingut