Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Michoacán: a la recerca del "monstre aquàtic" dels purépetxes. Amb el periodista Jordi Canal-Soler

En nàhuatl, la llengua dels antics mexiques, n'hi deien "monstre aquàtic". Però tant ells com els purépetxes el consumien i el feien servir per guarir-se. Aquesta estranya salamandra, l'axolot, els servia de medecina. Els vells habitants de Michoacán en feien ungüents i xarops perquè el "monstre" en qüestió tenia una rara capacitat per regenerar-se. Més recentment també s'ha constatat que si se'ls extirpa una part del cervell o de la medul·la espinal la regeneren igualment. La tradició medicinal a partir dels axolots s'ha perpetuat fins a l'actualitat, però ara qui n'extreu xarops i ungüents són les monges d'un convent. Per estrany i contradictori que pugui semblar, elles creuen que la seva "ciència" perpetua i garanteix la pervivència de l'estranya criatura. Al capdavall, el fet d'extreure'n medecines fa que en tinguin cura i vetllin per la seva preservació al seu hàbitat natural dels llacs Xochimilco o Pátzcuaro. Viatge a Michoacán, amb el periodista Jordi Canal-Soler.

Les fotos d'"Els viatgers de la Gran Anaconda"

No hi ha viatge sense fotografies. Els nostres convidats ens porten les seves imatges perquè ens fem una idea de les seves experiències. I són espectaculars.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Flexta esquerra
Flexta dreta
Anar al contingut