Lleida

Montilla adverteix que el nou model de gestió aeroportuària de Catalunya és només un primer pas

El president de la Generalitat, José Montilla, ha estat l'encarregat d'inaugurar el nou aeroport Lleida-Alguaire, que ha obert les portes aquest diumenge. Montilla ha confirmat que el nou aeroport "serà el primer que aplicarà el nou model de gestió aeroportuària" però ha advertit que "no serà l'últim: els altres vindran a continuació". Segons Montilla, el nou model de gestió aeroportuària és insuficient i considera que és necessari "seguir treballant amb la voluntat d'arribar a un acord satisfactori" que convenci Catalunya. En aquest sentit, el president ha dit que "fins que no hi hagi un bon acord no l'acceptarem" i que el més "important és que estiguem convençuts del que volem i de les nostres raons per negociar-ho i aconseguir-ho".

Actualitzat
Pel cap de l'executiu, la nova infraestructura permet avançar cap al model aeroportuari propi, referma "el compromís amb el creixement i l'equilibri del conjunt del país" i mostra la clara "vocació d'autogovern".

Durant el discurs d'inauguració, el president Montilla també ha assegurat que "mai s'havia invertit tant en obra pública a Catalunya com amb el nou Estatut" i ha afegit que aquest aeroport és la prova evident "que l'acció del govern s'estén a tot Catalunya".

D'altra banda, Montilla ha dit que la clau per superar la crisi rau en la unitat de Catalunya i en la defensa de l'Estatut com a eina d'autogovern i s'ha mostrat convençut que el país "podrà enlairar-se de nou si posa a punt tots els elements que fan possible una navegació segura i oberta al món".
Anar al contingut