Lleida

Protecció Civil desactiva l'alerta per risc d'allaus en una jornada amb les estacions plenes a vessar

Gran afluència d'esquiadors aquest dissabte a les pistes d'esquí catalanes, que han gaudit d'un dia radiant després del mal temps i les ventades de les últimes setmanes. Protecció Civil ha desactivat la fase d'alerta del nivell 4 i l'ha rebaixat fins al 3. Les condicions per esquiar són òptimes, amb una neu de molta qualitat. Al conjunt d'estacions del Pirineu lleidatà, les instal·lacions han obert aquest dissabte gairebé al 100% i s'espera que aquest sigui el millor cap de setmana de la temporada. Per evitar el risc d'allaus es recomana no esquiar fora de pistes.

Actualitzat
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha desactivat aquest dissabte al migdia la fase d'alerta del pla de Protecció Civil de Catalunya, Procicat, per risc d'allaus. L'Institut Geològic de Catalunya ha rebaixat el perill d'allaus del nivell 4 al nivell 3 a les zones de l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa, Ribagorçana-Vallfosca i Pallaresa. Segons Protecció Civil, aquest és el nivell habitual en l'època hivernal, tot i que no es descarta que se'n pugui produir alguna a les hores centrals del dia.

En alguns sectors, de l'Aran i la Franja Nord, s'hi han acumulat aquest dissabte entre 150 i 270 centímetres de neu. A la zona de la Ribagorçana-Vallfosca i Pallaresa, els gruixos oscil·len entre els 80 i els 250 centímetres. Mentre que al Pirineu oriental les nevades han deixat entre 40 i 150 centímetres de neu.

Segons l'Institut Cartològic de Catalunya, el mantell de neu es va assentant progressivament al Pirineu Occidental ja que a les parts on toca el sol ja es comença a fondre. Al Pirineu Oriental, la neu caiguda s'ha anat assentant però el vent que hi bufa podria produir allaus de mida mitjana.
Anar al contingut