Madrid

Zapatero anuncia una partida d'11.000 milions d'euros per frenar l'atur i reactivar l'economia

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que el Consell de Ministres d'aquest divendres aprovarà una dotació extraordinària d'11.000 milions d'euros per frenar la destrucció de llocs de treball i per reactivar l'activitat econòmica. La part més important d'aquests diners, concretament 8.000 milions d'euros, estaran destinats als ajuntaments amb l'objectiu de millorar infraestructures, edificis i serveis locals. Zapatero confia que aquests diners ajudaran a crear 300.000 llocs de treball durant el 2009. El president del govern espanyol ha fet aquest anunci durant una compareixença al Congrés per informar de l'actual situació econòmica i explicar les noves mesures que ha pres l'executiu per fer front a la crisi.

Actualitzat
Els 11.000 milions d'euros aniran a càrrec dels pressupostos del 2008, ha assegurat Zapatero, que, a més, ha desglossat en què es destinaran aquests diners. La part més important es destinarà als ajuntaments, una mesura molt reivindicada pels consistoris catalans. Rebran 8.000 milions d'euros per fer obres de nova planificació i execució immediata que, segons el president espanyol, ajudaran a crear 200.000 llocs de treball de cara a l'any que ve. Aquest fons servirà per tirar endavant obres de construcció, adequació i rehabilitació d'infraestructures i edificis públics, es destinarà a potenciar els equipaments socials i industrials, a impulsar l'estalvi energètic i les noves tecnologies i a fer millores a la xarxa hídrica dels pobles.

La resta del fons anirà destinada a diversos sectors: 800 milions d'euros seran per al sector de l'automoció, 600 milions per a actuacions mediambientals, 400 milions per a la rehabilitació de cases casernes i comissaries, 120 per a la rehabilitació d'habitatges i 30 més per incentivar el turisme social. El govern també transferirà 400 milions d'euros a les comunitats autònomes per millorar les polítiques de dependència.
Anar al contingut