Barcelona

Reoberta la línia de Renfe de Manresa després que un tren va quedar aturat pel mal temps

Cinc hores atrapats en un tren enmig del temporal. Aquesta és la situació en què es van trobar 200 passatgers d'un tren de Renfe que cobria la línia entre Lleida i Barcelona. El comboi es va quedar aturat entre Calaf i Rajadell, al Bages, a causa de la caiguda d'un cable de la catenària. El tren va tenir l'avaria a un quart de set del vespre i no es va poder solucionar fins ben entrada la nit. Eren gairebé les dotze quan el comboi arribava a l'estació de Manresa arrossegat per una locomotora dièsel. Ara la línia ja funciona amb normalitat.

Actualitzat
El comboi va quedar aturat en una zona de talussos. Davant la impossibilitat d'evacuar els passatgers, tothom es va haver de quedar al tren. L'avaria va trigar prop de cinc hores a solucionar-se, que els usuaris van haver de passar sense llum i sense poder fer servir els lavabos. El comboi es va aturar a un quart de set del vespre i gairebé fins a les dotze de la nit no va ser possible portar els passatgers a la seva destinació. Renfe va enviar una locomotora dièsel fins on era el tren i el va remolcar fins a l'estació de Manresa. Des d'allà, els usuaris van poder agafar un altre tren cap a Barcelona.

L'avaria l'hauria causat la caiguda d'un cable de la catenària per la força del temporal de vent i pluja. Ara la línia ja funciona amb normalitat.

Al matí ja s'havia registrat una altra incidència entre Sant Vicenç de Calders i Tarragona. La circulació de trens en aquest tram va estar tallada des de dos quarts de dotze del matí fins a dos quarts de set del vespre en tots dos sentits. La caiguda d'un arbre sobre la catenària va causar l'avaria, que va deixar atrapats els passatgers d'un tren de mitjana distància i els d'un Euromed. El trànsit ferroviari es va haver de desviar per la Plana-Picamoixons i es va posar un servei alternatiu d'autocars.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut