Madrid

S'emporten el gos Excalibur enmig d'un fort desplegament policial

Veïns i animalistes s'han amotinat per evitar el trasllat del gos del matrimoni perquè sigui sacrificat

RedaccióActualitzat

S'han emportat l'Excalibur de casa seva, on s'estava sol des que els seus amos van ser aïllats per l'Ebola. Operaris de la Comunitat de Madrid s'han desplaçat fins al domicili de l'auxiliar d'infermeria contagiada per traslladar el seu gos. 

Enmig d'un fort desplegament policial, i després de rebre l'ordre judicial per part del jutjat de Madrid pertinent, l'ambulància s'ha obert pas a la urbanització d'Alcorcón on viu el matrimoni i s'han endut el gos, sospitós d'haver contret també el virus. 

Prèviament, veïns i animalistes s'han amotinat a l'entrada del bloc de pisos on viu el matrimoni, però la policia els ha desallotjat. 

Cridant consignes com "Excalibur, no estàs sol" i "Ana Mato, dimissió", els concentrats s'han resistit a abandonar la porta de la urbanització. D'un en un, entre quatre i cinc policies han acabat dispersant la cinquantena de persones que hi havia, cosa que ha generat moments de "tensió".

El permís judicial ha arribat després que el marit de l'auxiliar sanitària es negués a permetre que entressin a casa seva. El propietari de l'Excalibur proposa posar-lo en quarantena i observació i, des del seu confinament a l'hospital Carlos III, va llançar un missatge per demanar-ho.

Però la Comunitat de Madrid es manté ferma i pensa tirar endavant el sacrifici del gos de la infermera infectada d'Ebola.  

El sacrifici d'Excalibur ha generat un fort debat, especialment a les xarxes socials. La campanya iniciada pel marit de la infermera per salvar el gos ja ha recollit més de 300.000 adhesions a internet, a la plataforma change.org. 

Algun expert ja s'ha pronunciat dient que caldria salvar l'animal per investigar-lo, però hi ha controvèrsia al respecte. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut