wwf
Captura de la pàgina on es recullen firmes.
Madrid

Campanya perquè el rei deixi la presidència honorífica del grup de defensa dels animals WWF

El rei és un amant de la caça, afició que compatibilitza amb el càrrec de president honorífic de l'organització ecologista WWF Espanya. Aquesta dualitat ha motivat una allau de crítiques, que s'han materialitzat en una recollida de firmes perquè Joan Carles I deixi la presidència ecologista, que té des del 1968, quan encara era príncep i ja se sabia que era aficionat a la caça. WWF Espanya traslladarà a la Casa del Rei el "malestar social" que ha palpat els últims dies, encara que ha admès que la caça d'elefants a Botswana és legal i ha afegit que, com a organització, no valoren "l'activitat privada" del monarca.

RedaccióActualitzat
Més de 46.000 persones han firmat a Actuable la petició perquè el rei deixi la presidència d'honor de l'organització ecologista WWF Espanya. Segons ha informat en un comunicat, farà arribar "de forma immediata a la Casa del Rei" tots els comentaris que ha rebut arran dels fets i ha reiterat el seu compromís "amb la conservació dels elefants".

El responsable del programa de conservació d'espècies de l'ONG, Luis Suárez, ha admès que la caça d'elefants és "legal" però també ha afegit que la polèmica s'ha generat pel fet que l'elefant és una "icona de conservació". "Per això l'impacte és molt més gran que practicar la caça amb qualsevol altra espècie, tot i ser una activitat legal i que, en molts casos, pot ser una eina de conservació".

La caça de l'elefant està permesa en quatre països africans: Botswana, on va anar el monarca, Namíbia, Sud-àfrica i Zimbàbue.

Anar al contingut