La primavera àrab o els moviments d'indignats han situat els manifestants com els protagonistes de l'any 2011.
La primavera àrab o els moviments d'indignats han situat els manifestants com els protagonistes de l'any 2011.
Washington

El manifestant, personatge de l'any segons la revista "Time"

La revista "Time" ha escollit la figura del manifestant com el Personatge de l'Any 2011, en referència a la importància de les protestes al món àrab i els moviments "indignats" a Europa i els Estats Units. La publicació situa a la portada un jove amb la cara coberta i afirma que les protestes d'aquests manifestants estan "remodelant la política global i redefinint el poder popular".

RedaccióActualitzat
Les protestes en països com Tunísia, Egipte i Líbia han estat el motor que ha derrocat règims dictatorials establerts durant dècades en aquests països. A més, en països com Síria, Bahrain o el Iemen també s'han produït mobilitzacions de l'anomenada "primavera àrab", tot i que no han provocat un canvi de règim.

Paral·lelament a aquestes protestes, en el món occidental han anat creixent les manifestacions del col·lectiu d'"indignats", que reclamen canvis econòmics i polítics en països com els Estats Units, Grècia, el Regne Unit i Espanya. En les últimes setmanes, les protestes han arribat fins i tot a Rússia, davant les sospites de frau electoral del tàndem Putin-Medvédev. Per la revista, els participants en aquestes protestes globals han esdevingut "creadors d'història".

Els altres aspirants

"Time" també ha considerat per a Personatge de l'Any l'almirall William McRaven, que va organitzar l'atac que va acabar amb la vida d'Ossama bin Laden (motiu d'una altra de les portades destacades del setmanari) i l'artista dissident xinès Ai Weiwei.

La revista atorga des de fa 84 anys el títol de Personatge de l'Any. L'any passat el guanyador va ser el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, en una elecció controvertida davant de l'editor de Wikileaks, Julian Assange. Anteriorment els escollits havien estat Ben Bernanke, Barack Obama, Vladimir Putin i el col·lectiu internauta, entre d'altres.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut