Manama

Bahrain declara l'estat d'emergència per tres mesos a causa de les revoltes

El rei de Bahrain ha declarat l'estat d'emergència per tres mesos per fer front a les revoltes de les últimes setmanes en aquest regne. Així ho ha anunciat la televisió estatal de l'illa aquest dimarts, que ha afegit que la mesura entrarà en vigor immediatament i que serà vigent durant els tres pròxims mesos. Segons fonts hospitalàries, la violència que ha precedit les protestes contra la intervenció militar saudita a Bahrain ha provocat dos morts i més de 200 ferits.

Actualitzat
El monarca que ostenta el poder a Bahrain s'ajuda dels militars del país i de països veïns per contenir les protestes xiïtes que s'han intensificat en els darrers dies. Si aquest dilluns va autoritzar l'entrada de militars de l'Aràbia Saudita per protegir els interessos del govern, aquest dimarts ha decretat l'estat d'emergència per tres mesos.

Segons el comunicat llegit a la televisió, "una ordre del rei ha autoritzat el comandant de les forces de defensa de Bahrain a prendre totes les mesures necessàries per protegir la seguretat del país i els seus ciutadans".

El ministre d'Interior ha justificat la mesura pel comportament, ha dit, "criminal, inusual en la societat de Bahrain". Aquesta acció i l'enviament de soldats saudites persegueixen controlar la comunitat musulmana xiïta, que s'ha rebel·lat contra el règim sunnita de Bahrain. La monarquia absoluta saudita, també sunnita, ha decidit intervenir-hi amb l'enviament de soldats perquè té por que la revolta s'escampi a casa seva.

L'opinió de l'Iran i els EUA


Per la seva banda, l'Iran ha qualificat d'inacceptable la intervenció saudita contra la població, un 64% de la qual és de confessió xiïta. Teheran ha afegit que els països del Pròxim Orient i del golf pagaran el seu suport als Estats Units.

Mentrestant, la Casa Blanca ha advertit que els problemes de Bahrain no es resoldran a través d'una intervenció armada i ha apostat per una solució política i pacífica.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut